Κ.Κ.Ε. και ΜέΡΑ25 ασκούν έντονη κριτική για τη συνάντηση Μητσοτάκη Τραμπ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το ΜέΡΑ25 κάνουν λόγο για αρνητικά αποτελέσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.5856565

Έντονη κριτική για τα αποτέλεσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί το ΚΚΕ.

«Επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμεροκανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη συνάντηση που είχαν χθες στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα «συμμάχους» που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

«Η παρουσία – ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή» σχολίασε επίσης το Κομμουνιστικό Κόμα Ελλάδας.

ΜέΡΑ25: Αρνητικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης κρίνει αρνητικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «το δόγμα του υποδειγματικού κρατούμενου στην τρόϊκα και το επικίνδυνο άρμα Τραμπ-Νετανιάχου, ξεπερνάει πλέον ακόμα και τα όρια αυτοσεβασμού».

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό επειδή «ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να συνταχθεί με την απόφαση των ΗΠΑ για την δολοφονία Σολεϊμανί, μια άκρως επικίνδυνη και απερίσκεπτη κίνηση που δεν λαμβάνει υπόψη την διεθνή αλλά και εντός των ΗΠΑ κατακραυγή, καθώς και το κατάφωρα παράνομο της ενέργειας που παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο».