Τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στη 19χρονη Βρετανίδα

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.imagew

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως ελαφρυντικούς παράγοντες το νεαρό της ηλικίας της, τη μετάνοια που επέδειξε, το γεγονός ότι έχασε το ακαδημαϊκό έτος για τις σπουδές της και το ότι έμεινε για αρκετούς μήνες λόγω της υπόθεσης μακριά από τη χώρα, τους φίλους και την οικογένεια της.

Όπως αναφέρει το BBC που μίλησε με έναν εκ των δικηγόρων της, η υπόθεση «δεν τέλειωσε εδώ, αφού θα επιδιωχθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου».

Εξω από το δικαστήριο βρεθηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων ντόπιων και ξένων    για να καλύψουν την υπόθεση καθώς κααι αριθμός ακτιβιστών για συμπαράσταση στην 19χρονη. Η νεαρή έφθασε περίπου 10 λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και στην αγκαλιά της μητέρας της.

Δικηγόρος 19χρονης: Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της 19χρονης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νεαρή μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της, προσθέτοντας ωστόσο ότι η περίπτωσή της έφερε στο φως το κενό που υπάρχει στη διαχείριση περιπτώσεων όπου γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Παράλληλα, ο κ. Lewis Power ανέφερε ότι παρά την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση, η οικογένεια θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα της νεαρής, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά τους να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν αισθανόμαστε ότι είχαμε δικαιοσύνη όσον αφορά τον τρόπο εξέλιξης της δίκης, τον τρόπο διεξαγωγής της, την αρχική αστυνομική έρευνα και θεωρούμε ότι δεν έλαβε δίκαιη δίκη», είπε ο δικηγόρος της στο BBC.

Σε ρεπορτάζ από την Ιερουσαλήμ η Daily Mail μεταφέρει δηλώσεις του πατέρα ενός εκ των 12 νεαρών Ισραηλινών που κατηγορήθηκαν από τη 19χρονη για βιασμό. Ο Χαίμ Αβιζόρ λέει ότι η Βρετανίδα δεν θα πρέπει να φυλακιστεί διότι «έχει υπομείνει πολλά» και καλεί τον Κύπριο δικαστή να επιδείξει «έλεος».