Συνελήφθη 30χρονος για την υπόθεση εντοπισμού αμφεταμινών στην Αυστραλία


 

Χειροπέδες σε 30χρονο επιχειρηματία πέρασαν τα μέλη της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό, σε σχέση με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αμφεταμινών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, κρυμμένα σε φουκούδες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο που αναχώρησε από το λιμάνι Λεμεσού.imagew
Πρόκειται για τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη της εταιρείας εισαγωγών – εξαγωγών, μέσω της οποίας μεταφέρθηκαν οι φουκούδες στην Αυστραλία.

Η εταιρεία έχει ως έδρα τη Λεμεσό. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ εναντίον του 30χρονου φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία ότι ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο και στη συνέχεια την εξαγωγή τους στην Αυστραλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση ενδεχομένως να εμπλέκεται δεύτερος Ελληνοκύπριος, ο οποίος έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν με υποθέσεις εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες των κυπριακών αρχών σε συνεργασία με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, συνεχίζονται εντατικά, ενώ ο ύποπτος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ένας Αυστραλός 30 ετών από την Coomera του Queensland και ένας Καναδός οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα,η ΥΚΑΝ κατόπιν πληροφοριών διαπίστωσε ότι  στην Κύπρο βρισκόταν κοντέινερ φορτωμένο με ναρκωτικά.

Η ΥΚΑΝ ενημέρωσε πριν περίπου έξι μήνες την αστυνομία της Αυστραλίας ότι κοντέινερ που ξεκινά από Κύπρο και φτάνει στο Σίδνεϊ είναι ύποπτο για φορτίο με ναρκωτικά.

Να σημειωθεί ότι το φορτίο θανάτου πριν φτάσει στο Σίδνεϊ, έκανε σταθμό στη Σιγκαπούρη. Στην Αυστραλία έφτασε στις 17/7.