Ρωσία:Πυροβολισμοί με ένα νεκρό έξω από το αρχηγείο της FSB, πρώην KGB

 

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Μόσχας το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί πολύ κοντά στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας .5672501

Συγκεκριμένα, περίπου στις 6 μ.μ. τοπική ώρα, ένοπλος άνοιξε πυρ, όπως ανακοίνωσε η FSB. Οι πυροβολισμοί φέρεται να προήλθαν από όπλο τύπου καλάσνικοφ ή saiga.

Σύμφωνα με την FSB ένας αξιωματικός έχασε τη ζωή του. Η Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε παράλληλα πως «ο ύποπτος έχει εξουδετερωθεί» και ερευνάται η ταυτότητά του.

Κατά το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, πέντε άτομα – ανάμεσά τους ένας πολίτης – τραυματίστηκαν.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς «τρομοκρατική ενέργεια», όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις Αρχές, ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανακοίνωσε ότι ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό.