Με εικονικά δυστυχήματα αποσπούσαν χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες

Καρπούς επέφερε η πληροφορία που είχε φτάσει στην Τροχαία Λεμεσού για κύκλωμα που διέπραττε εικονικά δυστυχήματα με απώτερο σκοπό να αποσπά χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες.ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ - AÕÔÏÊÉÍÇÔÏÄÑÏÌÏÓ - ÊÉÍÇÓÇ - ÔÑÏ×ÁÉÁ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη η πληροφορία είχε δοθεί στον Υπεύθυνο Τροχαίας Λεμεσού. Πρόκειται για 9 εικονικά δυστυχήματα τα οποία είχαν συμβεί από το 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης ο τρόπος δράσης των προσώπων που εμπλέκονταν ήταν ως οδηγοί, ή επιβάτες, ή πεζοί, οι οποίοι εξασφάλιζαν χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Η αστυνομία σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο προχώρησε στη σύλληψη δυο αδελφών ηλικίας 40 και 42 ετών και μιας 34χρονης η οποία εμπλέκεται σε ένα τουλάχιστον δυστύχημα για το οποίο έδωσε και θεληματική κατάθεση.

Οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την 6ημερη κράτηση του 40χρονου και την 3ημερη κράτηση της 34χρονης. Όπως διαπιστώθηκε ο 40χρονος φαίνεται να αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία και να έδωσε μέρος των χρημάτων στην 34χρονη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής ο 40χρονος φαίνεται να εμπλέκεται και στα 9 δυστυχήματα από τα οποία απέσπασε 18χιλιαδες ευρώ. Οι υποθέσεις των δυστυχημάτων όπως είπε ο κ. Αγγελίδης δεν καταγγέλλονταν στην Αστυνομία εκτός από ένα δυστύχημα το οποίο καταγγέλθηκε εκ των υστέρων.

Οι ανακριτές κατέχουν του 9 φακέλους των δυστυχημάτων στα χέρια τους κα θα συνεχίσουν τις έρευνες ενώ ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε τέτοιες περιπτώσεις όπου πρόκειται να αποζημιωθούν οι εμπλεκόμενοι δυστυχημάτων