Πορείες διαμαρτυρίας Κούρδων κατά της Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ μας κοροϊδεύουν .Αντί να κτυπήσουν  το ISIS κτυπούν τους Κούρδους στο Κουμπανί»

Μαζικές κινητιοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της Ευρωπης πργματοποιούν οι Κούρδοι διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή ομοεθνών του στην Κουρδική πόλη Κομπανί που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας.Οι Κούρδοι καλούν τη διεθνή κοινότητα να κτυπήσει  τους τζιχαντιστές και να τερματίσουν την πολιτική της Αγκυρας στόχος της οποίας είναι οι Κούρδοι .kurds-495x325

Στο υπόμνημα τους που ειδίδεται σε πρεσβείες των ΗΠΑ  αναφέρεται:

«Από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2014, συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξαπολύσει έντονη επίθεση με στόχο να κατακτήσουν εκ νέου το κέντρο της πόλης Κομπανί στο δυτικό Κουρδιστάν (Συρία) από τα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά μέτωπα…Με την υποστήριξη βαρέως πυροβολικού και τανκς, οι συμμορίες του ΙΚ έχουν προχωρήσει κοντά στηνπόλη Κομπανί, κυρίως από το νότιο μέτωπο.

Καταγγέλλουν  ότι οι συμμορίες του ΙΚ χρηματοδοτούνται κυρίως από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, που τους παρέχουν υλικοτεχνική βοήθεια, όπλα, πυρομαχικά και χιλιάδες μέλη.

Αναφέρουν, επίσης, ότι ο κύριος στόχος τους, η επίθεση εναντίον των Κούρδων και κουρδικών περιοχών, αρχής γενόμενης από την Κουμπανί, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Προσθέτουν ότι οι ομάδες προστασίας Κούρδων, YPG και YPJ δίνουν μια ιστορικά γενναία μάχη εναντίον των συμμοριών του ΙΚ, εχθρών της ανθρωπότητας και ότι οι δυτικές χώρες, οι οποίες θεωρούν επίσης το ΙΚ ως εχθρό της ανθρωπότητας και έχουν ενώσει δυνάμεις εναντίον του έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να βοηθήσουν τους Κούρδους που πολεμούν το ΙΚ.

Όπως αναφέρουν, ο Πρόεδρος της επαρχίας Κομπανί Ενβέρ Μουσλίμ καλεί τις διεθνείς δυνάμεις να σπάσουν τη σιωπή τους. «Αν το ΙΚ εισέλθει στην Κομπανί και προχωρήσει σε σφαγή θα ευθύνονται όλες οι διεθνείς δυνάμεις».

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί επειγόντως τους πολίτες ανά το παγκόσμιο να δείξουν την υποστήριξή τους στον κουρδικό λαό καλώντας τις Κυβερνήσεις και τους θεσμούς τους να ενεργήσουν τώρα και να υποστηρίξουν τον κουρδικό λαό σ` αυτή την επείγουσα κατάσταση μιας πιθανής σφαγής.

Στη Λευκωσία  οι Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο  πραγματοποίσαν πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική Πρεσβεία , η οποία σημαδεύτηκε με μικρό επεισόδια, Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαδηλωτές ζητούσαν  *να σταματήσει η Τουρκία να υποστηρίζει τους τρομοκράτες, *να σταματήσουν οι επιθέσεις των τρομοκρατών, και *η ΕΕ και κάθε ευρωπαϊκή χώρα να πιέσει τη Τουρκία ώστε να σταματήσει τη βοήθεια στους τρομοκράτες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Συρίας στην Κύπρο, παρά τις διακηρύξεις εναντίον της τρομοκρατίας, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα κτυπήσει τους τρομοκράτες που επιτίθενται εναντίον του Κομπανί. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν και αυτές εναντίον του Κομπανί. Η Κουρδική νεολαία και ο λαός αντιστέκονται στο Κομπανί με όλες τις δυνάμεις τους, και με όσα όπλα διαθέτουν.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του PYD στην Κύπρο Γιασίν Ταρμπους είπε ότι είναι η τρίτη φορά αυτό τον μήνα που διαμαρτύρονται λόγω του πολέμου που γίνεται στο Κομπανί και πρόσθεσε ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στο Κομπανί δεν θα πάνε στα σπίτια τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.Όπως είπε, προτίθεται να στήσουν αντίσκηνο μπροστά από την Βουλή των Αντιπροσώπων ή μπροστά από τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, όπου θα μείνουν για μέρες.Ο Σαλάχ Ζέπο, από το Διπλωματικό Γραφείο, σε δηλώσεις του είπε ότι η Αμερική τους κοροϊδεύει, διότι ενώ είχε αποφασίσει να κτυπήσει το Ι.Κ. που επιτίθεται εναντίον του Κομπανί, κτυπά μακριά από το Κομπανί.