O Πρόεδρος της Βουλή περιηγήθηκε στο Σπίτι του Πολίτη

Το πλήρως ανακαινισμένο Σπίτι του Πολίτη περιηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.SPITI-1

Το Σπίτι του Πολίτη βρίσκεται επί της οδού Ομήρου, απέναντι από το αρχαιολογικό Μουσείο. Το κόστος του έργου είναι κοντά στο €1,9 εκατ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «ήταν μια έκπληξη για μένα η όλη εξέλιξη αλλά και ειδικά σήμερα όταν ο εργολάβος με ειδοποίησε να περάσω από εδώ γιατί θα κάνουν σούβλα, γιατί τελειώνουν το κτίριο και θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες ουσιαστικά, τις επόμενες μέρες».

Είναι ένα έργο, είπε, «το οποίο είναι στολίδι για την περιοχή, για την Λευκωσία», προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι σώθηκε ένα κτίριο το οποίο σίγουρα δεν θα άντεχε, ιδιαίτερα την περσινή χρονιά με τις πολλές βροχές».

Όμως, πρόσθεσε, δεν είναι μόνο το κτίριο αυτό καθαυτό, δεν είναι μόνο ότι και ο αρχιτέκτονας και ο εργολάβος και όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν έτσι ώστε να έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα εντός χρονοδιαγραμμάτων και σε άριστη ποιότητα, είναι σημείωσε, «και ο λόγος για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το σπίτι».

«Το σπίτι του πολίτη στη Βουλή, με ό,τι αυτό σημαίνει, με όλα όσα εξήγησα πολλές φορές, και όσα έχουμε πει και για την Παράλληλη Βουλή, για την οποία εργαζόμαστε αυτή την εβδομάδα πολύ εντατικά». Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει ότι το Σπίτι του Πολίτη θα είναι διασυνδεδεμένο και ηλεκτρονικά με την Βουλή και θα είναι προσβάσιμο σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις εργασίες, το νομοθετικό έργο και την ιστορία του κοινοβουλίου.

Το ότι συμπληρώνονται και τα δύο την ίδια ώρα, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, έχει και αυτό την σημασία του, προσθέτοντας ότι «δεν το στοχεύσαμε έτσι, έτυχε, άρα η τύχη είναι μαζί μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο αρχιτέκτονας του έργου Χρήστος Μαραθοβουνιώτης ανέφερε ότι το κτίριο ανήκει στον ΕΒΚΑΦ και έχει παραχωρηθεί από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Στο υπόγειο, είπε, θα φυλάγονται οι τόμοι για τον Φάκελο της Κύπρου, προσθέτοντας ότι «θα είναι ένας χώρος ιστορικής μελέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεκπεραίωσης του έργου, ανέφερε ότι πήρε πάρα πολύ λίγο χρόνο. «Ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνουμε σήμερα», είπε.