Νέες απειλές Τουρκίας κατά της Κύπρου

Η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές και τους ωμούς εκβιασμούς της κατα της Κύπρου για επανάληψη μιας νέας εισβολής στο νησί Μετά τον τούρκο αντιπρόεδρο ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα για τους γιορτασμού του ψευδοκράτους σειρά πήρε ο τούρκος ΥΠΑΜ  Χουλουσί Ακάρ ο οποίος εξέφρασε  την ετοιμότητα της Τουρκίας να υποστηρίξει ξανά τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς» της.2784928

«Μέχρι τώρα ήμασταν μαζί με τους Κύπριους αδελφούς μας στους δίκαιους αγώνες και θα συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο και μετά από αυτούς. Κανείς δεν έχει αμφιβολία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αδελφών μας με τα ίδια αισθήματα και σκέψεις σήμερα, όπως είχαμε κάνει και δεν είχαμε σιωπάσει, και να λάβουμε τις απαραίτητες ενέργειες εναντίον αυτών των αδικιών. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και γνωστό σε όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα που ο Γ.Γ του ΟΗΕ τηρεί ίσες αποστάσεις με το θύμα και το θύτη στην έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες στο κυπριακό, οι Οκτάι και. Ακάρ επαναλαμβάνουν  ότι  στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα για τις θαλάσσιες περιοχές, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ίση διανομή των πόρων θα πρέπει να καθοριστούν βάσει κοινής συμφωνίας των παράκτιων κρατών.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ είχε ανακοινώσει ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει ξεκινήσει, εδώ και μερικές εβδομάδες, τις γεωτρήσεις στο σημείο Μόρφου.