Αλληλεγγύη: Ο Γκουτέρες τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στο θύμα και στον θύτη

Την εκτίμηση ότι ο Γ.Γ.του ΟΗΕ   στην Έκθεση του τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στο  θύμα και στον θύτη, ακόμη και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στις κυπριακές θάλασσεςεκγράζει το Κίνημα Αλληλεγγύη εκφράζοντας  μεγάλη απογοήτευση για τη  στάση του και στο θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου.1ba1e3fbc08548b0ad3d03e428e40acf

Στην ανακοίνωση σημειωνονται τα πιο κάτω:

“Με αποκορύφωμα τη χθεσινή έκθεση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών  βεβαιώνεται ξανά ότι η δική μας πλευρά ακολουθεί τα γεγονότα, κάμνοντας μόνο αναπροσαρμογές τακτικής με την ελπίδα ότι οι ενέργειές μας θα εκτιμηθούν δεόντως από την τουρκική πλευρά.
Δυστυχώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Τούρκος εισβολέας έθεσε, εδώ και δεκαετίες, τους στόχους του τους οποίους υλοποιεί σταδιακά, εκμεταλλευόμενος τις διεθνείς συγκυρίες αλλά και τη δύναμη που διαθέτει.
Ο κύριος Γκουτέρες στην Έκθεση του τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στο  θύμα και στον θύτη, ακόμη και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στις κυπριακές θάλασσες. Μεγάλη απογοήτευση προκαλεί η στάση του και στο θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου.
Εκείνο που χρειάζεται είναι να αναθεωρήσουμε ριζικά την πολιτική μας και να μεθοδεύσουμε πράξεις και ενέργειες στηριζόμενοι σε αυτό που μας προσδίδει το Δίκαιο του αντικατοχικού μας αγώνα αλλά και οι διεθνείς κανόνες. Ας μην υποτιμούμε τη θέση Δικαίου που η Κυπριακή Δημοκρατία  διαθέτει η οποία εδράζεται σε ηθικά ερείσματα. Έχουμε τη διεθνή αναγνώριση και συμμετέχουμε αυτοδικαίως σε διεθνείς οργανισμούς ως πλήρες μέλος.
Αν σταθούμε όλοι μαζί στις θέσεις αυτές, μπορούμε να επανεκτιμήσουμε τα πράγματα από  την αρχή, χαράσσοντας νέα γραμμή πλεύσης. Διαφορετικά θα βρεθούμε, χωρίς να το καταλάβουμε, εγκλωβισμένοι χωρίς διέξοδο διαφυγής εκτός από τη σταδιακή τουρκοποίηση της Κύπρου.”