Κίνημα Οικολόγων:Η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου


Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει το Κίνημα Οικολόγων Συμμαχία Πολιτών για τις δραστηριότητες του κατασκοπευτικού βαν με ένα πρώην ισραηλινό πράκτορα ενώ κάνει λόγο και για έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο πρώην πρακτόρων της Μοσάντ.Καλεί την κυβέρνηση αν δεν μπορεί να ελέγξει αυτές τις εταιρείες να τις απαγορεύσειcache_726x510_Crop_medium_820065_58602_15112019

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα πιο κάτω:

“Πληροφορίες για έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα πρώην πρακτόρων της Μοσάντ στη Κύπρο.
Η δημοσίευση της υπόθεσης με το κατασκοπευτικό βαν ανοίγει τον απόρρητο φάκελο των δραστηριοτήτων των πρώην πρακτόρων της Μοσάντ στη Κύπρο.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, είχε πρόσφατα πληροφορηθεί εμπιστευτικά από κυβερνητικό αξιωματούχο ότι διερευνώνται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μιας ομάδας πρώην πρακτόρων της Μοσάντ στη Κύπρο οι οποίοι διαφημίζουν υπηρεσίες παρακολούθησης, υποκλοπών και hacking προς διαφορές ύποπτες κατευθύνσεις.
Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που συνδέσουν το οργανωμένο έγκλημα με αυτές τις επιχειρήσεις ή/και υπηρεσίες.
Το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση και έλεγχος των δραστηριοτήτων αυτών των εταιρειών.  Αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ελέγξει αυτές τις εταιρίες καλύτερα να τις απαγορεύσει.
Σημειώνεται πάντως η ομολογία του πρώην πράκτορα, ότι έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάθε τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται με «έξυπνο κινητό τηλέφωνο» (τα γνωστά Smart-phone).”