Περίεργη απάντηση Κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτών από πρώην ισραηλινό πράκτορα

Χωρίς να απαντά στη ουσία των καταγγελιών για την κυκλοφορία του κατασκοπευτικού βαν στην Λάρνακα, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας πρώην  Ισραηλινός πράκτορας – με σύγχρονο εξοπλισμό υποκλοπης συνδιαλέξεων, τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων ,- ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επικαλείται το νόμο για την πώληση τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων .cache_728x3000_Analog_medium_820066_68922_15112019

«Το όλο θέμα διερευνάται από την Αστυνομία», απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες κομμάτων όπως και τη γραπτή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που αφορά διαφήμιση τεχνολογικού εξοπλισμού από ξένο επιχειρηματία.

Με γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «η ρύθμιση της εισαγωγής, κατασκευής, διαφήμισης και πώλησης τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων προλέπεται από το Νόμο 92 (Ι) 1996 Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας».

«Ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, που είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών», προσθέτει.

«Ορισμένα από τα διαφημιζόμενα προϊόντα εισάγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το Νόμο 82/1967 Περί Τελωνείων και Φόρων Καταναλώσεως και όπως αυτός έκτοτε έχει τροποποιηθεί», σημειώνει.

«Παράβαση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικές ποινές όπως και ποινή φυλάκισης και κατάσχεση ή και τη δήμευση των προϊόντων», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Απο την απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά ανησυχία από πλευράς κυβέρνησης αν παρακολουθούνται οι ιδιωτικές συνομιλίες των Κυπρίων πολιτών και παραβιάζονται κατάφορα τα προσωπικά τους δεδομένα.