Το Κίνημα Οικολόγων υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό

 

Το Κίνημα Οικολόγων με αακοίνωση του υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για διεθνή διάσκεψη για το κυπριακό4006326

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα πιο κάτω:

“Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ είναι σε θέση να παράσχει πολιτική βοήθεια όσον αφορά το Κυπριακό ζήτημα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Τζισόφ αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε επαναφέροντας ως πρόταση της Μόσχας διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Η πρόταση προνοεί την διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό με αλλιώτικη μορφή από αυτή της Ελβετίας όπου ήταν αποτυχημένη. Η κύρια ιδέα είναι να έρθουν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με συμμετοχή της Ελλάδας, Τουρκίας και με τις δύο κυπριακές κοινότητες στο τραπέζι των συζητήσεων για να ασχοληθούν με το ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού.

Εμείς προσθέτουμε ως αναγκαία την προσθήκη της Κυπριακής Δημοκρατίας και των γειτονικών χωρών που επηρεάζονται άμεσα από τη μορφή λύσης του Κυπριακού.
Το θέμα ετέθη και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου χωρίς να υπάρχει φαίνεται διάθεση για αξιοποίηση αυτής της θέσης.

Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναμφίβολα στηρίζουμε την εν λόγω πρόταση και ευελπιστούμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ανταποκριθεί θετικά, όσον αφορά το μείζον θέμα του Κυπριακού το οποίο ταλανίζει την κοινωνία μας και όχι μόνο.”