ΔΗΚΟ:Σε σύγχυση και αμηχανία η κυβέρνηση

Για σύγχυση και αμηχανία της Κυβέρνησης στο Κυπριακό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.r720_NIKOLAS PAPADOPOULOS

Σε δηλώσεις στην Παναγιά ,όπου ήταν ομιλητής στο μνημόσυνο του εθνάρχη Μακαρίου ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καθημερινά καταγράφονται αρνητικές εξελίξεις.

Η Τουρκία συνεχίζει την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ επεκτείνοντας, είπε, την εισβολή στην νότια θάλασσα της Κύπρου και όμως, συνέχισε, ορισμένοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ε/κ πλευρά για την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

Αυτό, είπε, σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πολιτική του καλού παιδιού και των γενναιόδωρων προσφορών που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα χειροκροτήματα για τις υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς τελειώνουν, επανέλαβε, μόλις τελειώσουν και οι υποχωρήσεις.

Αφετηρία, συνέχισε, για τη συζήτηση και τις πιέσεις για τις νέες υποχωρήσεις που αξιώνουν από την ε/κ πλευρά, είναι όπως είπε, η προηγούμενη γενναιόδωρη προσφορά, όπως την χαρακτήρισε, η ένταξη δηλαδή του φυσικού αερίου στην ατζέντα του Κυπριακού.

Το ΔΗΚΟ ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακαλέσει το κοινό ανακοινωθέν , ανέφερε, τη δήλωση για το φυσικό αέριο και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και μια νέα στρατηγική υπεράσπισης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Η νέα στρατηγική στο Κυπριακό, κατέληξε, θα πρέπει να ξεκινά και να έχει ως πρώτο μέλημα την υπεράσπιση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.