Ζητούνται ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι για να πωλήσουν το όνομα-έμβλημα των ΚΑ !

 

Ενώ η κυβέρνηση δίπλωσε τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών και άφησε στο δρόμο εκατοντάδες ανέργους, δίνοντας χώρο σε ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν το κενό και να ÊÁÈÇËÙÌÅÍÁ ÔÁ ÁÅÑÏÐËÁÍÁ ÔÙÍ ÊÕÐÑÉÁÊÙÍ ÁÅÑÏÃÑÁÌÌÙÍθησαυρίσουν, τώρα παρουσιάζετια έτοιμη να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε οικονομικούς συμβούλους για να πωλήσει, όπως διατυμπανίζει το όνομα, τα σήματα, τα εμβλήματα της Εταιρείας με την υπόσχεση πως θα επανασυσταθεί η Εταιρεία από ιδιώτες επενδυτές.. Ωστόσο κύκλοι που γνωρίζουν την πραγματικότητα σε σχέση με αυτό το εγχείρημα, επιμένουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό παιγνίδι, που αποσκοπεί στον να δώσει ψεύτικες ελπίδες στους εξοργισμένους απολυθέντες των ΚΑ   ότι μπορεί να δημιουργηθούν ευκαιρίες για επανεργοδότησή τους και άρα να μην ανησυχούν. Ηδη η κυβέρνηση, έχει προχωρήσει στον καθορισμό αμοιβής για τους συμβούλους που θα αναλάβουν να μεριμνήσουν για την εν λόγω διαδικασία.

Ηδη ο Εφορος Αποκρατικοποιήσεων προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη και διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου που θα προχωρήσει στην πώληση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα η προκήρυξη της προσφοράς αφορά το διορισμό έγκριτου ανεξάρτητου οικονομικού συμβούλου με σχετική εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης της διαδικασίας εξεύρεσης επενδυτή για την χρήση των λογοτύπων και εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών. Προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Η εκτιμούμενη αξία για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την προσφορά, ορίζεται στα 130 χιλ. ευρώ πριν από το ΦΠΑ. Τα κριτήρια που τίθενται για την επιλογή του συμβούλου είναι η πλέον συμφέρουσα προσφορά από οικονομικής απόψεως και όχι η χαμηλότερη τιμή.

Η προθεσμία για υποβολή των προσφορών λήγει στις 2 Φεβρουαρίου η ώρα 13.00. Ο διαγωνισμός δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.cy.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη είχε κριθεί κατ` επείγουσα η ανάγκη όπως εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης επενδυτή για επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τα εμπορικά σήματα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος. Όπως αποφασίστηκε, οι οποιεσδήποτε ενέργειες θα πρέπει να διενεργηθούν άμεσα, αφού η εμπορική χρηματοοικονομική αξία των εν λόγω εμπορικών σημάτων και λογοτύπων ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Με την προκήρυξη της προσφοράς θεωρείται ότι η ξεκινά η διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή με έδρα την Κύπρο ώστε να υπάρξει μια νέα ιδιωτική εταιρεία που θα μπορέσει να πάρει το λογότυπο και την ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών, μετά το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα.»