Διαμαρτυρία Τουρκίας για ένα like των ΗΠΑ σε tweet για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί,

Το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία έκανε like σε tweet για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρο του Εθνικού Κόμματος MPH, εν μέσω φημών για τα θέματα υγείας του. Οι αμερικανοί διπλωμάτες ζήτησαν συγγνώμη, κάνοντας λόγο για λάθος.3803959

Ο επιτετραμένος των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Χοβενιέρ κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά το like που έκανε η πρεσβεία σε ανάρτηση στο Twitter, σύμφωνα με πηγή. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Χαμί Ασκόι, ανέφερε ότι ο διπλωμάτης έπρεπε να εξηγήσει την κατάσταση στις αρχές.

​Το επίμαχο μήνυμα προέβλεπε την κατάρρευση του κόμματος και αναρτήθηκε από μέλος της ομάδας του Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Άγκυρας η οποία χαρακτηρίζει τη FETO ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το κίνημα του Γκιουλέν για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 που οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις σε όλη τη χώρα.

Το Εθνικό Κόμμα έχει εκλέξει 40 βουλευτές στην τουρκική βουλή και είναι σύμμαχος του κυβερνώντος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.