Το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έθεσε ο Μητσοτάκης στον Πομπέο

Το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.imagew

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η μετακίνηση του Γιαβούζ στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή του.

Η τακτική της Τουρκίας και η στάση που τηρεί, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός δεν συνάδει με τη στάση φιλίας και συνεργασίας που τηρεί η Ελλάδα.

Αναφορικά με την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω τις δύσκολες ημέρες της κρίσης και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναμένεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να μεταβεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών. Με τον Έλληνα ομόλογό του θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας . Αμέσως μετά, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.