Παρουσιάστηκαν τα νέα σερβικά πυροβόλα στην σημερινή παρέλαση

. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, για την 59η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάστηκε και το νέο απόκτημα του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, τα σερβικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA 155 χιλιοστών.imagew

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης έδωσε συγχαρητήρια για μια άψογη, όπως είπε, παρέλαση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. Ευχαρίστησε παράλληλα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλου για τη συνεχή στήριξη της Αθήνας, καθώς και τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, για την έμπρακτη, όπως είπε συνεργασία, υποδεικνύοντας τα αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA.
Είπε ακόμη ότι «η Εθνική Φρουρά με τον νέο εξοπλισμό της στέλνει ένα μήνυμα αναβάθμισης, μέσα από σκληρή δουλειά με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση της ικανότητας της ΕΦ αλλά και της εξύψωσης του φρονήματος».

Σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου,ο Σέρβος ΥΠΑΜ Αλεξάνταρ Βούλιν, τόνισε ότι σύσσωμη η Κυβέρνηση και ο λαός της Σερβικής Δημοκρατίας στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατία. Ο κ. Βούλιν ανέφερε ότι Κύπριοι και Σέρβοι «ακόμη και αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα καταλαβαίνουμε απολύτως ο ένας τον άλλο».

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι οι δύο λαοί μπορεί να είναι μακριά, «αλλά μας ενώνουν πολλά κοινά πράγματα, για τα οποία ζούμε και πεθαίνουμε, και πάνω από όλα η ελευθερία.

Έδωσε συγχαρητήρια για την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας εκ μέρους του Προέδρου και της στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας, ενώ ευχαρίστησε την κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στήριξη που παρέχουν για τη σωτηρία, όπως είπε, του Κοσόβου.

«Στις πιο δύσκολες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμασταν πάντα μαζί σας. Και στις πιο σκοτεινές μέρες των επιδρομών του ΝΑΤΟ στη Σερβία εσείς ήσασταν πάντα δίπλα μας» είπε ο κ. Βούλιν.

Ευχαρίστησε τέλος για την «αιώνια φιλία» του κυπριακού λαού, λέγοντας ότι η Κύπρος θα έχει πάντα έναν γνήσιο φίλο στη Σερβία.