Αεροπορική επίδειξη ρωσικού μαχητικού Su-35 πάνω από την Κωνσταντινούπολη

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στο επερχόμενο Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής της Teknofest.

 

4587338Αεροπορική επίδειξη πάνω από την Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ρωσικό μαχητικό Su-35, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το Su-35 πέταξε για περίπου 15 λεπτά, με τον πιλότο να κάνει ορισμένους εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Be-200 πέταξε λίγο αργότερα πάνω από την Κωνσταντινούπολη.

Τα αεροσκάφη έφτασαν στην Τουρκία για να λάβουν μέρος στο επερχόμενο Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής της Teknofest, το οποίο διοργανώνεται από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από το Su-35, οι Ρώσοι κατασκευαστές αεροσκαφών σχεδιάζουν να αναδείξουν και άλλα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους μεσαίας κατηγορίας MC-21 (αεροπλάνο για το οποίο η Τουρκία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον), καθώς και το αμφίβιο αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100.

Η Τουρκία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Sukhoi Su-35 και Su-57, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να μην παραδώσει τα F-35 στην Άγκυρα, με φόντο την παράδοση στην Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Υπενθυμίζεται ότι  η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.

Πηγή:Sputnik