Μπόρις Τζόνσον:Η Βρετανία είναι σαν τον Hulk

 

image-2.ashxΟ Μπόρις Τζόνσον δεν δίστασε να συγκρίνει τη Βρετανία με τον Hulk και να πει ότι όσο πιο τρελός γίνεται ο ήρωας, τόση περισσότερη δύναμη αποκτά. Επίσης, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί «τεράστια πρόοδος στις συνομιλίες» Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

«Θα χρειαστεί πολλή δουλειά από τώρα μέχρι τις 17 Οκτωβρίου», όταν οι ηγέτες της Ε.Ε. συγκεντρωθούν για την τελική Σύνοδο Κορυφής πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας στις 31 του μήνα, δήλωσε στην εφημερίδα «Mail on Sunday» ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Πρόκειται να πάω σε αυτή τη Σύνοδο και θα πάρω μια συμφωνία, είμαι πολύ σίγουρος και αν δεν πάρουμε μια συμφωνία, τότε θα βγούμε στις 31 Οκτωβρίου».

Τη Δευτέρα (16/09), ο Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και τον διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στο Λουξεμβούργο.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, συνέκρινε τη Βρετανία με τον Hulk, τον ήρωα φαντασίας, λέγοντας ότι ανεξάρτητα από το πόσο σφιχτά δεμένος είναι, όσο πιο τρελός γίνεται, τόση περισσότερη δύναμη αποκτά. Ως εκ τούτου, το ίδιο ισχύει και για τη χώρα του, τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. την 31η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χάρη σε μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία του Μπόρις Τζόνσον, το βρετανικό κοινοβούλιο που αντιτάσσεται πλειοψηφικά σε μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, είναι κλειστό.