Η Αστυνομία της Αυστραλίας συνεχίζει να διερευνά το θάνατο της 26χρονης Ιόλης Χατζηλύρα

Μια ομάδα από ντετέκτιβ και ειδικευμένους αστυνομικούς συνεχίζουν να διερευνούν το θάνατο της 26χρονης Ελληνοκύπριας Ιόλης Χατζηλύρα, αναφέρει με σημερινή της ανακοίνωση η Αστυνομία του Queensland της Αυστραλίας.Unknown-2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξέταση της σκηνής του εγκλήματος από εγκληματολόγους της Αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί και η Αστυνομία διεξήγαγε διεξοδική έρευνα στο πάρκο Kalinga και τις παρακείμενες σιδηροδρομικές γραμμές για τον εντοπισμό τεκμηρίων.

Σημειώνεται ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Hendra λειτουργεί Κέντρο Ερευνών με περισσότερους από 40 αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση του θανάτου της 26χρονης, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη στο πάρκο Kalinga.

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Tim Trezise δήλωσε ότι η Αστυνομία συνεχίζει να απευθύνει έκκληση προς το κοινό για βοήθεια και παροχή πληροφορίων σχετικά με το θάνατο της 26χρονης.

Η αστυνομία, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή του πάρκου.

Η Ιόλη βρέθηκε σχεδόν γuμνή, γεμάτη αίματα και μώλωπες, από δημοτικούς υπαλλήλους που καθάριζαν το πάρκο, δίπλα από γραμμές του τρένου.12312323

Ο αδελφός της άτυχης 26χρονης μιλώντας στους Brisbane Times είπε ότι “Ο πατέρας μου είναι σε άσχημη κατάσταση. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του χθες τα μεσάνυχτα. Μου είπε να μην πω κάτι για το τραγικό γεγονός στα αδέλφια μου. Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε στο τηλέφωνο γιατί είμαι ο μεγαλύτερος, όμως είμαι σίγουρος ότι πλέον έχουν ενημερωθεί και τα αδέλφια μου. Όταν το έμαθα βγήκα αμέσως έξω, δεν μπορούσα να είμαι μόνος”, είπε ο αδελφός της άτυχης 26χρονης μιλώντας στους Brisbane Times.

“Τι σημαίνει ότι ο θάνατός της κρίνεται ύποπτος; Σημαίνει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία;” διερωτήθηκε ο αδελφός που ανέφερε ότι δεν είχε δει την 26χρονη τα τελευταία χρόνια καθώς εκείνη είχε υιοθετήσει έναν περίεργο τρόπο ζωής και είχε απομακρυνθεί.

“Εάν είχα την ευκαιρία να της μιλήσω, θα της έλεγα αυτό που της έλεγα πάντα, να προσέχει τον εαυτό της. Ήταν μία ευγενική ψυχή. Έμενε μακριά. Τελευταία φορά της μίλησα πριν από μία εβδομάδα και μου είπε ότι θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ταλαντούχα, ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω”, σημείωσε.

Η Ιόλη Χατζηλύρα ζούσε στα προάστια της πόλης Brisbane και ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κύπρο, καθώς η μητέρα της ήταν Ελληνοκύπρια και ο πατέρας της Αυστραλός. Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια και οι συγγενείς της ζούν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό αξιωματούχο, Tim Trezise, στο κορμί της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκαν αρκετοί μώλωπες, ενώ κάποια από τα ρούχα της αφαιρέθηκαν. Οι Αρχές εξετάζουν τους λόγους που η νεαρή βρισκόταν στο πάρκο, ενώ 24 ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή, η 26χρονη βρισκόταν στο Spring Hill. «Η κοπέλα δολοφονήθηκε στον τόπο που εντοπίστηκε. Παραμένει μυστήριο τι έγινε στην Ιόλη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», σημείωσε ο Trezise.