Νέα κόντρα Νεανιάχου Ερντογάν

Αιτία η συμμετοχή  του ισραηλινού πρωθυπουργού στην πορεία παρωδία  του Παρισιού

 

O Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα τις “επαίσχυντες δηλώσεις” του Israel Prime Minister Netanyahu at weekly cabinet meetingΠροέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέκρινε την συμμετοχή του στην ιστορική πορεία “κατά της τρομοκρατίας” την Κυριακή στο Παρίσι.

“Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτές τις επαίσχυντες δηλώσεις, καθώς ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας δε μπορεί να έχει μία επιτυχημένη έκβαση εκτός και αν οδηγείται από ένα ξεκάθαρο ηθικό φρόνημα” επισήμανε ο Νετανιάχου ενώπιον ηγετικών στελεχών του μεγαλύτερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, του AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) , που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς συμμετείχαν, μαζί με 50 περίπου αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην πορεία που οργανώθηκε στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις που διέπραξαν την περασμένη εβδομάδα ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 17 άνθρωποι, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, αστυνομικοί και 4 Εβραίοι, πελάτες σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμπάς, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι “δυσκολεύτηκε να κατανοήσει πώς εκείνος (ο Νετανιάχου) τόλμησε” να λάβει μέρος στην πορεία.

“Πώς πρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτό το πρόσωπο που διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες σφαγιάζοντας 2.500 ανθρώπους στη Γάζα;” προσέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

“Εκείνος (ο Ερντογάν) είπε ότι το Ισραήλ δεν έπρεπε να εκπροσωπείται στην πορεία στο Παρίσι και η δικαιολογία που πρόβαλε ήταν ο τρόπος που ενεργήσαμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τους πολίτες μας μπροστά στις χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον των πόλεών μας από τους τρομοκράτες της Χαμάς” απάντησε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Να υπενθυμίσουμε πως το Spiegel αποκάλυψε πως οι ηγέτες του κοσμου δεν μετείχαν στην πορεία αλλά απλά συγκεντρώθηκαν σε ένα περιφραγμένο δρόμο για να φωτογραφηθούν