To Κίνημα Αλληλεγγύη για τη νεοσύσταση ομάδα «Απόφαση Ειρήνης»

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη  με ανακοίνωση του αναφερεται στη νεοσύσταση ομάδα «Απόφαση Ειρήνης» την οποία και χαακτηριζει ως ομάδα «επαναφοράς-νεκρανάστασης του Σχεδίου Ανάν »

Στην ανακοίνωση του Κινήματος αναφέρονται τα πιο κάτω:70449543_2463809940562396_8087997728509919232_n

«Ομολογούμε ότι διαβάσαμε με θυμηδία την πρόσκληση της νεοσύστατης, αλλά από χρόνια εργαζόμενης σκληρά ομάδας, με την ονομασία «Απόφαση Ειρήνης».

Στην ομάδα εμφανίζονται ως επικεφαλής οι κύριοι Αλέκος Μαρκίδης, Ιωάννης Κασουλίδης, Ανδρέας Χρίστου και Κίκης Καζαμίας, δημόσια πρόσωπα που εδώ και 30 χρόνια διαχειρίζονται από καίρια πόστα τις τύχες του λαού και υποστήριξαν σφόδρα την ΔΔΟ και το διαβόητο σχέδιο Ανάν.

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας συμφώνως προς την πρόσκληση τους είναι η επίτευξη της Ειρήνης μέσω της ΔΔΟ, δηλαδή η προώθηση λύσης και η «επίτευξη ειρήνης»  με λύση στα πρότυπα του Σχεδίου Ανάν. Ενός σχεδίου που οι πλείστοι ανεξάρτητοι ερευνητές χαρακτήρισαν ως άδικο, μη βιώσιμο, και ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του νέου μορφώματος που θα υποκαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ειρήνη, την ίδια την ΕΕ.  Άλλος στόχος της ειρηνόφιλης ομάδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της ΔΔΟ. Και το οποίο ο Κυπριακός Λαός απέρριψε με μεγίστη πλειοψηφία.

Επισημαίνουμε ότι :

–      Οι «πρωταγωνιστές της Ειρήνης» πάλεψαν με νύχια και με δόντια για την ΔΔΟ αλλά δεν την πέτυχαν όχι γιατί δεν την θέλει ο λαός αλλά γιατί δεν την θέλει η Τουρκία.  Τουναντίον, «πέτυχαν» μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις, η σήμερα συζητούμενη ΔΔΟ να μην διαφέρει και πολύ από την πλήρη επικυριαρχία της Τουρκίας στην Κύπρο.

–      Οι ίδιοι άνθρωποι -πολλοί εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τους Τούρκους-, προκαλούν τεράστια ζημιά στην Κυπριακή Δημοκρατία στον διεθνή χώρο. Κι αυτό γιατί αυτοί που τους καθοδηγούν θα μεταφέρουν τα πορίσματα των ενεργειών τους στο εξωτερικό και θα πείσουν τους πάντες ότι το Κυπριακό δεν λύνεται γιατί οι Ελληνοκύπριοι δεν γνωρίζουν ούτε τί είναι η ΔΔΟ ούτε την συμβολή της στην ειρήνη.

–      Μεταθέτουν τις ευθύνες αποτυχίας της δικής τους πολιτικής στον λαό, τον οποίο ουδέποτε άκουσαν.

Ευχόμαστε να μην βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για νέο αποπροσανατολισμό της Διεθνούς Κοινής Γνώμης ενόψει πιθανών εξελίξεων στο Κυπριακό.»