Νταλίκα σάρωσε σαράντα αυτοκίνητα -νεκροί πέντε

NTALIKA1Καραμπόλα θανάτου  σημειώθηκε χθες  το πρωί στην Εγνατία Οδό  με αποτέλεσμα  να χάσουν  τη ζωή τους πέντε  άτομα και να τραυματιστούν 23 ένας εκ των οποίων σοβαρά.Σύμφωνα με την  Αστυνομία Βέροιας , ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας με βουλγαρικές πινακίδες,  δεν αντιλήφθηκε ότι τα αυτοκίνητα μπροστά του λόγω οδικών έργων ήταν σταματημένα, δεν φρέναρε και πήρε σβάρνα ότι βρήκε στο διάβα του.

image.ashx

 

Ο οδηγός της νταλίκας ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στα χωράφια, συνελήφθη και κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε, στην πορεία που ακολούθησε η νταλίκα δεν υπάρχει ίχνος φρεναρίσματος, με τον οδηγό να υποστηρίζει ότι λόγω υπερθέρμανσης τα φρένα του δεν έπιασαν και προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα οχήματα.  Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με εννέα  ασθενοφόρα σε νοσοκομείο της Βέροιας, εκτός από έναν που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι δύο γυναίκες, ένας άντρας καθώς και ένα απανθρακωμένο άτομο που βρέθηκε σε καμμένο αυτοκίνητο. 

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη καθότι στο σημείο της τεράστιας καραμπόλας, υπήρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι και επικρατούσε χάος και πανικός.. Ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί της τροχαίας, δήλωναν  σοκαρισμένοι από το θέαμα που αντίκρυσαν.