ΗΠΑ:Καθ’οδόν προς τη Φλόριντα ο τυφώνας Ντόριαν

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλόριντα, εν όψει της έλευσης του ισχυρού τυφώνα Ντόριαν, του οποίου η ταχύτητα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.355422

Ο τυφώνας Ντόριαν απέχει περίπου 545 χιλιόμετρα από τις βορειοανατολικές Μπαχάμες και 820 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντα, κινούμενος απειλητικά με ταχύτητα 215 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Ντόριαν ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 και σύμφωνα με το εθνικό κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ NHC, θα ενισχυθεί σε Κατηγορία 5 μόλις φθάσει στη Φλόριντα.

Ο ισχυρός τυφώνας εκτιμάται ότι θα φθάσει στη Φλόριντα την Κυριακή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επεσήμανε ότι την Κυριακή θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της ερμόδιας υπηρεσίας για τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών.

Πάντως, μέχρι στιγμής σημείωσε ότι είναι νωρίς να δοθεί εντολή για εκκενώσεις στη Φλόριντα.

Οι Αρχές προειδοποιούν για σοβαρές πλημμύρες που θα μπορούσε να προκαλέσει ο τυφώνας και οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους πολίτες.

Από τη Φλόριντα μέχρι τη Νότια και Βόρεια Καρολίνα, οι Αρχές προετοιμάζονται για την έλευση του τυφώνα, πλημμύρες και ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.