Τουρκία:Τραγικός θάνατος 12χρονης όταν αντλία πισίνας ρούφηξε το χέρι της

 

Ένα 12χρονο κορίτσι από τη Ρωσία βρήκε τραγικό θάνατο όταν4141638 μια αντλία νερού σε πισίνα ρούφηξε το χέρι της! Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε ξενοδοχείο στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) της Τουρκίας.

Η 12χρονη Αλίσα έμεινε κάτω από την επιφάνεια του νερού για σχεδόν 15 λεπτά, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πατέρα της να απελευθερώσει την κοπέλα από την πανίσχυρη αντλία. Τελικά, το κορίτσι απελευθερώθηκε με ένα κομμάτι της αντλίας ακόμη κολλημένο στο χέρι του.

Οι τουρίστες κάλεσαν ασθενοφόρο, επιχειρήθηκε καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ενώ διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, δεν κατόρθωσε να κερδίσει τη μάχη με τον θάνατο και κατέληξε 11 μέρες αργότερα, σκορπώντας θλίψη.

Η 12χρονη γνώριζε κολύμπι, αλλά το χέρι της είχε κολλήσει στην αντλία και κανένας ναυαγοσώστης δεν επέβλεπε εκείνη τη στιγμή την πισίνα του ξενοδοχείου, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η βρετανική Sun.

Η εκπρόσωπος Τύπου στη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, Ιρίνα Κασιμόβα, δήλωσε στο Sputnik ότι παρά τις προσπάθειες των Τούρκων γιατρών να επαναφέρουν το κορίτσι, η καρδιά του σταμάτησε.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε γονείς, συγγενείς και φίλους.

Γιατροί από την Αγία Πετρούπολη ταξίδεψαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.  Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κινδύνου επιπλοκών, οι γονείς αποφάσισαν να μην μεταφέρουν το κορίτσι στη Ρωσία για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Η ρωσική πρεσβεία, επικαλούμενη τις τοπικές αρχές, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Πηγή: Sputnik