Δηλώσεις προέδρου ΔΗΣΥ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Η Ελλάδα, ήταν  και παραμένει το πιο γνήσιο και ανιδιοτελές στήριγμα διαχρονικά, των εθνικών μας αγώνων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:imagew-3.aspx

«Μαζί με τους στενούς μου συνεργάτες είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Τον καλωσορίζουμε στην Κύπρο, τον συγχαίρουμε για την εκλογή του αλλά και που συνέχισε μια παράδοση. Είναι μεν συμβολική αλλά και ουσιαστική, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Είμαστε δυο κράτη ανεξάρτητα αλλά με ιδιαίτερους δεσμούς. Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μια χώρα. Πέρα από εγγυήτρια δύναμη είναι και οι δεσμοί που έχουμε, οι διαχρονικοί, αλλά και η παρουσία της στην Ευρώπη. Ήταν και παραμένει η Ελλάδα, το πιο γνήσιο και ανιδιοτελές στήριγμα διαχρονικά, των εθνικών μας αγώνων. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε και σήμερα και είμαι βέβαιος πως και με τον σημερινό Πρωθυπουργό, που εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός γνωρίζετε τις ιδιαίτερες σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, θα συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού για την περαιτέρω σφυρηλάτηση αυτών των σχέσεων. Η σημερινή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και της ομάδας του, συμπίπτει σε μια περίοδο πολύ σημαντική για τη χώρα μας.

Ευχόμαστε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί στις 9 του Αυγούστου, να δώσει την ευκαιρία να ξανανοίξει το παράθυρο ελπίδας για επανέναρξη του διαλόγου, για μια συνολική λύση του κυπριακού στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητά του ως προς μια άτυπη πενταμερή, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι η Ελλάδα, όπως πάντα, θα στηρίξει την Κύπρο διαχωρίζοντας αυτό που είναι ένα δεδομένο. Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, το πρόβλημα αφορά τους Κύπριους και θα στηρίξει τις εθνικές μας προσπάθειες για επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας».