Δημαρχιακές Πάφου: Το ποσοστό των ψηφισάντων ανέρχεται στο 53 %,

Η αποχή ανήλθε στο 47%

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την αναπληρωματική εκλογή του Δημάρχου Πάφου, ανακοίνωσε μετά τις 18.00 ο Έφορος Εκλογής Γιαννάκης Μαλλουρίδης.CNA_Mac7703f1ed6d4aa38d0fe149d6b17ba1

Το ποσοστό των ψηφισάντων ανέρχεται στο 53 %, δηλαδή – όπως είπε- από τους 18.000 εκλογείς έχουν ψηφίσει 9.532 περίπου ψηφοφόροι. Η αποχή ανήλθε στο 47%.

Η διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων έχει ήδη αρχίσει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε ακόμη πως η εκλογική διαδικασία και η ψηφοφορία διεξήχθη μέσα σε συνθήκες τάξης και ομαλότητας, χωρίς ιδαίτερα προβλήματα ή ενστάσεις.

“Ήταν μια ήσυχη εκλογική διαδικασία και μια ήσυχη ψηφοφορία,” πρόσθεσε.

Ο Έφορος Εκλογής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως το ποσοστό αποχής είναι από τα μεγαλύτερα ή ίσως το μεγαλύτερο όλων των δημοτικών εκλογών.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 18.023 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 2.088 δηλαδή ποσοστό 12% είναι Κοινοτικοί. Σε όλη τη δημαρχούμενη περιοχή λειτούργησαν 30 εκλογικά κέντρα.

Τη δημαρχιακή έδρα στην αναπληρωματική εκλογή διεκδικούν οι Άριστος Βασιλειάδης, την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φαίδωνας Φαίδωνος που στηρίζεται από το ΔΗΣΥ, ο Δώρος Παφίτης που υποστηρίζεται από τη Συμμαχία Πολιτών, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Μασούρας υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Χρυσάνθου, ο ανεξάρτητος Χρύσανθος Χρυσάνθου, ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Μαυρονικόλας και η ανεξάρτητη Σόφη Χαμπιαουρίδου.