K.Μαυρίδης: Στην Κύπρο κρίνεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός

 

Με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Φινλανδία, έγινε παρουσίαση του προγράμματος των δραστηριοτήτων της, με συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.kmavridis-machi-gia-na-proaspistei-oti-symvolizei-i-keryneia

Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε παρέμβασή του, αφού εξέφρασε τις ευχές του για επιτυχία στην φινλανδική Προεδρία, συνέχισε με την εξής υπόδειξη: «Είμαστε μια κοινότητα κανόνων και αξιών που αντανακλώνται στον πολιτισμό μας. Ανάμεσα σε αυτές τις αξίες μας, είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός του κράτους δικαίου.

α) Αλληλεγγύη: Θα έχουμε ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης με πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων;

β) Σεβασμός κράτους δικαίου: Στην Ανατ. Μεσόγειο, κράτη εντός και εκτός της ΕΕ, επιχειρούμε τα τελευταία χρόνια να χτίσουμε μια συνεργασία ευημερίας και ειρήνης με επίκεντρο την αξιοποίηση της ενέργειας και με κύριο ρόλο στην ΕΕ μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ενέργεια έχει ζωτική σημασία για την ίδια την ΕΕ. Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λήφθηκε απόφαση για την επιβολή μέτρων εναντίον της Τουρκίας, η οποία  παραμένει ο διεθνής παραβάτης στην περιοχή».

Ο κ. Μαυρίδης καταλήγοντας τόνισε ότι «πέραν από τα λόγια και τις λεκτικές δεσμεύσεις, εκεί στην Κύπρο κρίνεται ο πολιτισμός μας» και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε πράξεις.