ΛΑΣΑΝΑ ΜΠΑΘΙΛΙ: Ο ταμίας του παντοπωλείου που έσωσε 15 ομήρους

Ως ήρωας αντιμετωπίζεται τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία ο 24χρονος Λασάνα Μπαθίλι, ταμίας στο εβραϊκό παντοπωλείου που έγινε στόχος του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί. Αν και όμηρος ο ίδιος, ο νεαρός από το Μάλι, κατάφερε να σώσει τη ζωή σε 15 τουλάχιστον συνανθρώπους του, κρύβοντάς τους σε ένα από τα ψυγεία του καταστήματος.newego_LARGE_t_1101_54449641_type12713

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο 24χρονος μουσουλμάνος, ένας από τους ταμίες του σουπερμάρκετ όπου τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του 34χρονου τζιχαντιστή- άνοιξε την πόρτα του ψυγείου, τους είπε να μπουν μέσα, έκλεισε την ψύξη, έσβησε τα φώτα και τους έκρυψε εκεί λέγοντάς τους να παραμείνουν ψύχραιμοι και πως αυτός θα έψαχνε τρόπο να βγει από το κατάστημα.
Πράγμα που έκανε, χρησιμοποιώντας το ασανσέρ για την μεταφορά φορτίων. Όταν βρέθηκε στο δρόμο ενημέρωσε την αστυνομία για την κατάσταση στο παντοπωλείο και τους εξήγησε πού είχε κρύψει τους περίπου 15 ανθρώπους. Οι πελάτες περίμεναν υπομονετικά την λήξη της ομηρίας μέσα στο ψυγείο.
Όπως ο ίδιος ο 24χρονος δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση, μετά το τέλος της ομηρίας πολλοί πελάτες του καταστήματος έτρεξαν προς αυτόν για να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν.

Πολλοί είναι τώρα οι Γάλλοι που ζητούν να αναγνωριστεί ο 24χρονος ως ήρωας για τη γενναιότητα που επέδειξε στα αιματηρά αυτά γεγονότα.