Σήμα κινδύνου απο το τουρκικό πλοίο KOFSO που μεταφέρει πλήρωμα του Μπαρμπαρός

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το τουρκικό πλοίο KOFSO, που μεταφέρει το δωδεκαμελές προσωπικό του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός, το οποίο μαζί με άκατους από τα κατεχόμενα έσπευσαν να βοηθήσουν. Το πλοίο καθώς και το πλήρωμά του είναι εκτός κινδύνου.CNA_M99a15e8e13994a0d8a26e5fbb9cb4225

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο εξέπεμψε SOS στις 10.30 το πρωί. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είχε χάσει τον έλεγχο ενώ βρισκόταν ένα ναυτικό μίλι ανοιχτά της Καρπασίας και παρασύρθηκε στη στεριά. Μία από τις μηχανές του τέθηκε εκτός λειτουργίας και το πλοίο άρχισε να μπάζει νερό από το μπροστινό του μέρος.

“Για κάποιο διάστημα είχε διακοπεί η επαφή με το πλοίο. Υπήρξε πανικός αλλά αργότερα επανήλθε η επικοινωνία. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα σταμάτησαν τη διαρροή εντός του πλοίου. Ξεπεράστηκε ο κίνδυνος αλλά η μηχανή του εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας”, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών των κατεχομένων Χασάν Τατσόι.

Το Μπάρμπαρος, δύο άκατοι της `ακτοφυλακής`, ένα πλοίο διάσωσης, ένα ελικόπτερο και το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μπάφρα, που βρισκόταν βορείως του πλοίου, στα 7.5 ναυτικά μίλια, προσέτρεξαν για βοήθεια.

Όπως αναφέρεται, η κατάσταση του πλοίου είναι τώρα σταθερή, σταμάτησε να μπαίνει νερό εντός του πλοίου και το πλήρωμα είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Χασάν Τατσί είπε ότι το KOFSO είναι εκτός κινδύνου, βρίσκεται σε επαφή με την `ακτοφυλακή` και μελετάται πώς θα ρυμουλκηθεί στην ακτή. Για το θέμα ενημερώθηκε και η Άγκυρα.