Πιθανόν από S -200 της Συρίας εναντίον ισραηλινών μαχητικών, η έκρηξη στα κατεχόμενα

 

H πιθανότητα να πρόκειται για πύραυλο S -200 που έριξε Unknown-1η Συρία εναντίον του Ισραήλ είναι μεγάλη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείου DHA σε σχέση με την έκρηξη στα κατεχόμενα.
“Πιθανότατα και αυτός ο πύραυλος να ρίχθηκε από τη Συρία. Έχουν διαβιβαστεί στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού δείγματα και πληροφορίες. Θα έρθει ξεκάθαρη δήλωση από την Άγκυρα”, αναφέρουν οι ίδιες τουρκικές πηγές στο πρακτορείο.
Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται ακόμη πηγές του συριακού στρατού ότι μετά την έκρηξη του πυραύλου, διαρρέουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες, ενώ επισημαίνουν ότι το αντικείμενο που έπεσε στα κατεχόμενα αποτελεί απομεινάρια του πυραύλου που έριξε η Συρία εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ.Unknown
Ήδη στο τουίτερ, το “Syrian Military Capabilitys” που επικαλείται πηγές του συριακού στρατού, μεταδίδει πληροφορίες για το θέμα από χθες το βράδυ, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα. 

Βρετανικό ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον βρετανικών μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει η πτώση ιπτάμενου αντικειμένου στην κατεχόμενη Κύπρο.imagew.aspx

Επικαλούμενα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ανάρτηση στο Facebook του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για πιθανό πύραυλο S-200 ρωσικής κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκε από τη συριακή αεράμυνα και παρέκκλινε της πορείας του για να καταλήξει στην Κύπρο.

Το Sky News σημειώνει ότι η πρόσκρουση έγινε κοντά σε κατοικημένο χωριό και ότι αν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για πύραυλο θα είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος εμπλέκεται στα διασταυρούμενα πυρά του συριακού πολέμου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει παράλληλα ότι η Βρετανία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις μόλις 55 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε πάνω από την Κύπρο και ότι η λάμψη και οι κρότοι της έκρηξης οδήγησαν ορισμένους κατοίκους να σκεφτούν ακόμα και την πιθανότητα για UFO.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Κύπρος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς, με περίπου 1 εκατομμύριο να επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο.