ΑΚΕΛ:Με το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μπει κάτω από σοβαρή πίεση των ΗΠΑ

«Μετά από την ψήφιση χθες από την Αμερικανική Γερουσία imagew.aspxτου Νομοσχεδίου Μενέντες – Ρούμπιο, και μάλιστα με τις τροπολογίες τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως ατυχείς, είναι πλέον φανερό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μπει κάτω από σοβαρή πίεση».Τα πιο πανω αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημειώνοντας και τ πιο κάτω:
«Σε αντίθεση με αυτό που η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Υπουργός Εξωτερικών προσπαθούσαν να παρουσιάσουν, η κατάσταση που δημιουργείται πλέον είναι πολύ αρνητική για την Κύπρο. Ένα μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ απαιτεί από τη χώρα μας να τραυματίσει τις σχέσεις της με άλλα μόνιμα μέλη του Σ.Α.
Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμμετείχε και ουσιαστικά ενθάρρυνε αυτή την εξέλιξη με τις συναντήσεις, άτυπες ή επίσημες, του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ίδιος ενημέρωνε ότι σε εκείνες τις συζητήσεις συζητούσε την άρση του Αμερικάνικου εμπάργκο όπλων.
Η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη δημιουργία αρνητικών δεδομένων για τη χώρα μας. Αυτό είναι το αντικειμενικό και πρακτικό δεδομένο. Η μεταφορά των διεθνών αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της Κύπρου μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον τόπο μας. Αυτό λέει η κοινή λογική. Αυτό λέει και η ιστορική εμπειρία.»