Συνελήφθηκαν οι δολοφόνοι του Μ. Κουμανταρέα

 

Στη φυλακή οδηγηθηκε  σήμερα  ο 25χρονος Ρουμάνος υπήκοος που κατηγορείται για την δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στις 5 Δεκεμβρίου, μετά την απολογία του στον 3ο Τακτικό Ανακριτή.newego_LARGE_t_1101_54448896_type12713Ο νεαρός κατά την μεταγωγή του ενώπιον του ανακριτή αλλά και μετά το τέλος της διαδικασίας οδηγούμενος προς τις φυλακές φώναξε προς τους δημοσιογράφους πως είναι αθώος : “δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κατηγορούμενος που μαζί με τον 29χρονο συμπατριώτη του ο οποίος  παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα, φέρονται να σκότωσαν τον συγγραφέα με σκοπό να τον ληστέψουν, αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο 25χρονος υποστήριξε κλαίγοντας πως δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στον συγγραφέα.

“Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό”, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος στον ανακριτή υποστηρίζοντας, ότι ο Μένης Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστήριξε απολογούμενος, πως την επίμαχη νύχτα είχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του, στο σπίτι του συγγραφέα στην Κυψέλη προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει.
Φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε πως γνώριζε από τα 19 του χρόνια τον συγγραφέα αλλά και την σύζυγο του, τον οποίο “λάτρευε και είχαν σχέση εμπιστοσύνης”.
Ο 25χρονος υποστηρίζει επίσης πως δεν ήξερε, ότι ο Μένης Κουμανταρέας είχε στο σπίτι του χρήματα από πώληση ακινήτου.

Συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών οδηγήθηκε επίσης  σήμερα  ο 29χρονος Κασμίν Γκαϊτάν, ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα. Ο Γκαϊτάν παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, εμφανιζόμενος οικειοθελώς στον εισαγγελέα, συνοδεία δικηγόρου του.

Μετά από εισαγγελική διάταξη είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του, προκειμένου οι Αρχές να τον εντοπίσουν. Ο συλληφθείς, Κοσμίν Γκαϊτάν, 29 ετών, παρουσιάστηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο Ρουμάνο, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, ωστόσο έχει πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στις 5 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε μαζί με τον συνεργό του τον συγγραφέα προκειμένου να του ζητήσει δανεικά χρήματα, όμως όταν τα ζήτησε το θύμα αντέδρασε και κατά τη λογομαχία ο δράστης τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο Μένης Κουμανταρέας στραγγαλίστηκε και μάλιστα με γυμνά χέρια. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το κίνητρο των δύο δραστών ήταν η ληστεία. Οι αστυνομικοί γνώριζαν από υλικό κάμερας ασφαλείας στη γειτονιά του λογοτέχνη ότι δύο άτομα είχαν εισέλθει στην πολυκατοικία στις 17:30 και είχαν βγει στις 23:06.
Σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και απόπειρα ληστείας από κοινού.