Δ.Παπαδάκης:Λανθασμένη πολιτικά η στάση Σαρίκα ν΄ αλλάξει τη στάση του για την ασυλία

Πάνω απ` όλα θέλω να λάμψει η αλήθεια, δήλωσε την Παρασκευή ο Ευρωβουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η ανακοίνωση του Κινήματος για το θέμα του Βουλευτή Φειδία Σαρίκα βγήκε καθυστερημένα, καθώς και ότι ήταν λάθος πολιτικά η ενέργεια Φειδία Σαρίκα να αλλάξει τη στάση του όσον αφορά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.ÁÍÙÔÁÔÏ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏ – ÁÓÕËÉÁ ÓÁÑÉÊÁ

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είχε κληθεί να τοποθετηθεί στο πλαίσιο γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους για τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΕΚ στην οποία αναφέρεται ότι «τυχόν διατύπωση ποινικής κατηγορίας εναντίον οποιουδήποτε στελέχους του, θα συνεπάγεται αναστολή της κομματικής ιδιότητας και τυχόν καταδίκη του θα το θέτει εκτός κόμματος», καθώς και ότι η ΕΔΕΚ θα αναμένει την ετυμηγορία το Ανωτάτου σε σχέση με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Βουλευτή Φειδία Σαρίκα.

«Εύχομαι να αθωωθεί ο Φειδίας Σαρίκας, αλλά πάνω από όλα θέλω να λάμψει η αλήθεια», επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΔΕΚ αντέδρασε καθυστερημένα. «Έπρεπε άμεσα να αντιδράσουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαρίκας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος γραπτώς είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να μπορέσει να υπερασπιστεί εαυτόν, εντούτοις ενώπιον του Ανωτάτου τήρησε διαφορετική στάση, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι έχει καθοριστεί από τους συνηγόρους η υπερασπιστική γραμμή».

Πρόσθεσε όμως ότι κατά την άποψή του ήταν λανθασμένη πολιτικά η ενέργεια αυτή του κ. Σαρίκα.

Αναστέλλει προσωρινά την συμμετοχή του

στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Θεσμών και Ελέγχου 

Σήμερα ο Φ.Σαρίκας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Γ.Ομήρου  κοινοποιεί την απόφαση του  για λόγους ευθιξίας να αναστείλει προσωρινά την συμμετοχή του στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως της οποίας προεδρεύει και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.
Ζητά  τέλος  όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προσωρινή αναπλήρωση του, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που έχουν σχέση με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, στο οποίο κάποιοι όπως αναφέρει έχουν αναμίξει το όνομα του.