Εκτάκτως συνεδριάζει το Σάββατο το Υπουργικό Συμβούλιο για την κηδεία και ταφή του Δημήτρη Χριστόφια

«Βροχή» τα συλλυπητήρια από κόμματα και οργανωμένα σύνολα 

 

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, Σάββατο, το Υπουργικόimages-1 copy 4 Συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και την ταφή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το απόγευμα μετά από μακρά παραμονή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έδωσε οδηγίες να συνέλθει αύριο, στις 10.15πμ, εκτάκτως, σε συνεδρίαση του το Υπουργικό Συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Συλλυπητήρια Προεδρεύοντος Δημοκρατίας 

Την θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης για τον θάνατο του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ  Συλλούρης, εκφράζει τη θλίψη του, για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», προσθέτει.

Κ.Κ.Ε

Τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, στη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας, «με τον οποίο το ΚΚΕ διατήρησε για δεκαετίες θερμές συντροφικές σχέσεις», «πρωτοστάτησε στους αγώνες του κυπριακού λαού κατά της τουρκικής κατοχής, για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και διέθεσε μεγάλο μέρος της ζωής του για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε διεθνιστής, στάθηκε στο πλευρό της πάλης του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην Ελλάδα θα τον θυμόμαστε για πάντα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση :
«Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό σε όλη του τη ζωή, με εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση, σε όσα πίστευε.
Συλλυπητήρια στο ΑΚΕΛ, του οποίου ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ηγετική φυσιογνωμία.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, για τη μεγάλη απώλεια.»

Το Kίνημα Oικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών

Το Kίνημα Oικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο εκλιπών υπηρέτησε την Κύπρο και το λαό μας, από σημαντικά πολιτειακά αξιώματα, σε κρίσιμα χρόνια για την ιστορία της πατρίδας μας.

Συλλυπητήρια εκφράζουμε και προς το ΑΚΕΛ το οποίο υπηρέτησε με υποδειγματική πίστη και αφοσίωση για πολλές δεκαετίες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Το Κ.Σ. ΕΔΟΝ

Στην ανακοίνωση του το Κ.Σ.της ΕΔΟΝ αναφέρει:

«Από σήμερα, η Κύπρος και το Λαϊκό Κίνημα της Κύπρο είναι πιο φτωχά. Το οικοδόμημα της ΕΔΟΝ, που ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε για τόσα χρόνια και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, πενθεί μαζί με ολόκληρο το λαό.
Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα. Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Δημήτρη.
Αυτή την ώρα τα λόγια περισσεύουν. Ακριβέ μας σύντροφε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες, για όλα όσα μας δίδαξες, για το παράδειγμα που πάντα ήσουν. Η ΕΔΟΝ, θα έχει για πάντα τη ζωή και τη δράση σου, φάρο και καθοδηγητή.
Κάτω από το βάρος της μεγάλης αυτής απώλειας, το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ αποφάσισε όπως αφιερώσει το επερχόμενο 32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στον Δημήτρη Χριστόφια, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Η ΝΕΔΗΚ

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζει τα συλλυπητήρια της imagew-5.aspxστην οικογένεια και στους οικείους του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 72 ετών.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε τη πατρίδα από τα έδρανα της βουλής και ως πρόεδρος της Δημοκρατίας την περίοδο του 2008 με 2013.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και σε ολόκληρο το κόσμο του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ , καθώς και στο Γενικό Γραμματέα της ΕΔΟΝ, γιο του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

ΔΗΣΥ

«Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και στους οικείους του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , καθώς επίσης και στην κομματική του οικογένεια, το ΑΚΕΛ.

Παρά τις ιδεολογικές διαφορές, αναγνωρίζουμε τον ανθρώπινο του χαρακτήρα, την τιμιότητα που τον διέκρινε καθώς και την αγάπη του για τον απλό άνθρωπο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»