Ο δικηγόρος Γιώργος Σαββίδης ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο δικηγόρος Γιώργος Σαββίδης,ο οποίος κατάγεται από την Αμμόχωστο και εργάζεται στη Λεμεσό θα είναι σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες το άτομο που επέλεξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για  τη διαδοχή του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.imagew-3.aspx
Στην επιλογή του φαίνεται να λειτούργησε και η καταγωγή του, καθώς εκφράστηκαν παράπονα κυρίως από στελέχη του ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι για τη μη επιλογή Αμμοχωστιανών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαββίδης έχει καταγωγή από την Αμμόχωστο και είναι γιος του πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λουκή Σαββίδη. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου George Savvides & Co.

Την Παρασκευή στις 10:30 ο νέος Υπουργός θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύντομο βιογραφικό:
Ο Γιώργος Σαββίδης είναι ο ιδρυτικός συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της GEORGE L. SAVVIDES & CO. Εισήχθη στον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου το 1984, μετά από σπουδές στο Λονδίνο και στο Έξετερ.
Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, σε θέματα συγχωνεύσεων, κοινοπραξιών, συμφωνιών μετόχων, εταιρικής χρηματοδότησης, εισαγωγής εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, χρηματοδότησης ναυτιλίας και άλλα.
Ασχολείται κυρίως με εταιρικά, ναυτιλιακά, θέματα φορολογίας, εμπορικά, ασφάλειες και τράπεζες, ενώ είναι συνεργάτης του Chartered Institute of Arbitrators, και μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Δικηγόρων.
Έχει πολλές δημοσιεύσεις, ενώ πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τον διεθνή φορολογικό σχεδιασμό ή τη διαχείριση νομικών εταιρειών.