Από την Τουρκία εξαπλώνεται και στα κατεχόμενα η νέα απάτη μέσω διαδικτύου

Οι δηλώσεις του “υπουργού εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι kupros-katexomenaσχετικά με την υπογραφή του «οικονομικού πρωτοκόλλου» μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους, η νέα απάτη μέσω διαδικτύου η οποία άρχισε στην Τουρκία και εξαπλώνεται στα κατεχόμενα, το χρέος της «αρχής ηλεκτρισμού» αλλά και η πρώτη συνεδρία του νέου «υπουργικού συμβουλίου» είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «100 εκτάρια γης θύμα της άσκησης» γράφει ότι πέραν των 100 εκτάριών άγριας βλάστησης κάηκαν σε περιοχή μεταξύ των κατεχόμενων περιοχών Αλεύκας και Καλυβάκια ενώ η αιτία ήταν η πραγματοποίηση στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά. Η εφημερίδα κάνει αφιέρωμα και στην Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 350 ασθενείς στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται σε «αστυνομική» ανακοίνωση σχετικά με αίτια θανάτου 55χρονου στην Κερύνεια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην θάλασσα και 26χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε σπίτι που φιλοξενείτο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Τριπλάσιο από τα έσοδα το χρέος της ΚΙΠ-ΤΕΚ» αναφέρεται σε νέα στοιχεία σχετικά με το χρέος της «αρχής ηλεκτρισμού» ενώ σε δηλώσεις του ο «υπουργός οικονομίας» Χασάν Τατσόι είπε ότι το χρέος της «αρχής» είναι τριπλάσιο από τα έσοδα της. Αλλού γράφει ότι τις πύλες της για το κοινό άνοιξε έκθεση με ιστορικά έγγραφα της οθωμανικής περιόδου στην Κύπρο, η οποία στεγάζεται στο παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη  νεαρού ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας της συντρόφου του και του δύο μηνών παιδιού τους.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η απάτη με την ηλεκτρονική κυβέρνηση» αναφέρεται σε νέα απάτη μέσω διαδικτύου που ξεκίνησε στην Τουρκία και εξαπλώθηκε και στα κατεχόμενα, όπου ζητείται από τους πολίτες κατά την είσοδό τους σε κυβερνητικές ιστοσελίδες να δίνουν προσωπικά στοιχεία αλλά και σε μερικές περιπτώσεις τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας.  Αλλού γράφει ότι το νέο «υπουργικό συμβούλιο» πραγματοποίησε χθες την πρώτη του συνεδρία.  Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο κατεχόμενο χωριό Πέκιογου κατά την οποία κάηκαν πέραν των 100 εκταρίων άγριας βλάστησης ενώ η αιτία πιστεύεται ότι είναι πραγματοποίηση βολής σε πεδίο βολής της περιοχής.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η Τουρκία δεν έδειξε εμπιστοσύνη στο υπουργείο οικονομικών» δημοσιεύει δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι στην εφημερίδα σχετικά με θέματα της επικαιρότητας ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην καθυστέρηση που υπάρχει στην υπογραφή του «οικονομικού πρωτοκόλλου» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.  Αναφορά γίνεται και σε απόφαση «δικαστηρίου» σε υπόθεση ναρκωτικών, όπου και οι δύο ύποπτοι καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια ποινής φυλάκισης. Γράφει ακόμα ότι ενώπιον «δικαστηρίου» μεταφέρθηκε ο νεαρός ο οποίος θεωρείται ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας της συμβίας του και του παιδιού τους, 2 μηνών βρέφους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δυστυχώς δεν υπάρχει ειλικρίνεια» γράφει ότι αυτή είναι η απάντηση που έδωσαν οι «υπουργοί» της προηγούμενης «κυβέρνησης» στους «υπουργούς» του Κόμματος του Λαού για τις επικρίσεις που δέχτηκαν σχετικά με την αργοπορία στο θέμα της ετοιμασίας αλλά και υπογραφής του «οικονομικού πρωτοκόλλου» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους. Αλλού αναφέρεται στις κατηγορίες της οικογένειας του 27χρονου Μιντχάντ Τσαλίκ εναντίον της «διεύθυνσης των φυλακών» για τον θάνατο του 27χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του την περασμένη βδομάδα.  Η εφημερίδα αναφέρει ότι άρχισε το καλοκαίρι και μαζί ξεκίνησαν και πάλι οι αντιδράσεις λουόμενων σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης παραλιών από ξενοδοχεία.