Επιμένουν στις καταγγελίες τους για διαπλοκή, οι πιλότοι των ΚΑ

 

Αμείλικτα ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Η ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί πως η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών δεν περνά πλέον στους Κύπριους πολίτες και προσθέτει ότι με το να λέει η κάθε κυβέρνηση ότι φταίνε οι προηγούμενοι δεν ικανοποιεί τους πολίτες, οι οποίοι επιζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων.image

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως βάσει της κυπριακής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όταν παραθέτεις αληθή στοιχεία για το δημόσιο συμφέρον δεν είναι λίβελος γι’ αυτό και η ίδια θα συνεχίσει να τα δημοσιοποιεί, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τί συμβαίνει στην πραγματικότητα.

“Η ΠΑΣΥΠΙ έχει ήδη ανταποκριθεί στην πρώτη εξαγγελία του Προέδρου για έρευνα σε σχέση με τη διαδικασία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών από τον περασμένο Νοέμβριο και έχει διαβιβάσει όλα τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή υπό μορφή μαρτυρικού υλικού στις 5/12/2014 στις 23/12/2014 και στις 2/1/2015.  Αναμένουμε την άμεση αποπεράτωση των ερευνών και απαιτούμε από τον Πρόεδρο να υλοποιήσει τη δέσμευση του για μηδενική ανοχή στα σκάνδαλα και στη διαφθορά”, σημειώνει.

Επίσης, παραθέτει σειρά ερωτημάτων, τα οποία όπως σημειώνει, πρέπει να απαντηθούν από τους κυβερνώντες, οι οποίοι χειρίζονται την πορεία της οικονομίας του τόπου. Σημειώνει πως τέτοιοι χειρισμοί έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, στην απασχόληση και στην ευημερία των πολιτών.

“Για ποιό λόγο ο Υπουργός Συγκοινωνιών είναι ακόμα μέλος σε ιδιωτικές εταιρίες της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία ο ιδιοκτήτης της Aegean κ.  Βασιλάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαιρεθεί από τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές εφόσον εργαζόταν στην τράπεζα Πειραιώς πριν τον διορισμό του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών”, διερωτάται η ΠΑΣΥΠΙ.

Εξάλλου, διερωτάται ακόμα και “για ποιό λόγο η εταιρεία Ryan Air επέλεξε ως νομικούς συμβούλους το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδης και Συνεταίροι και οικονομικούς συμβούλους την εταιρεία KPMG Κύπρου”. Συνεχίζει διερωτώμενη ακόμη “μήπως γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι θεσμοί στην Κύπρο και μήπως σκέφτηκαν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να πάρουν τις Κυπριακές Αερογραμμές σχεδόν δωρεάν”.

Επιπλέον, παραθέτει ερωτήματα όπως “για ποιό λόγο τα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να δώσουν εμπιστευτικά στοιχεία των Κυπριακών Αερογραμμών στις εταιρείες Ryan air και Aegean και για ποιο λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έπαυσε μετά από δέκα μέρες και διόρισε στο Διοικητικό Συμβούλιο τρεις κυβερνητικούς υπαλλήλους”.

“Επειδή εμάς μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η επιβίωση, ενδυνάμωση και σωστή ιδιωτικοποίηση των Κυπριακών Αερογραμμών και όχι το ξεπούλημα, θέτουμε το εξής ερώτημα: Πότε θα στείλει ο Υπουργός Οικονομικών την επιστολή επικαιροποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Εδώ και 11 μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει γραπτώς να πληροφορηθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές; Μήπως περιμένει να στείλει την επιστολή όταν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη;”, καταλήγει η ΠΑΣΥΠΙ.