Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 25χρονου υπηκόου Ρουμανίας καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του που κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, πριν έναν μήνα στην Κυψέλη

newego_LARGE_t_1101_54433922_type12713

 

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη.
Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει από την Εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.
Ο νεαρός ομολόγησε στην ανάκριτη ενώ οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του από την ανάλυση του DNA που βρέθηκε στο σπίτι, καθώς ήταν σεσημασμένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν από το θάνατό του ο Κουμανταρέας είχε πουλήσει ένα σπίτι και οι δράστες θεωρώντας ότι είχε τα χρήματα στο σπίτι του στην Κυψέλη, τον σκότωσαν προκειμένου να τον ληστέψουν.
Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στα μέσα ενημέρωσης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη.
Ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου στο διαμέρισμά του, επί της οδού Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη, σκορπίζοντας θλίψη στον πνευματικό κόσμο της χώρας.
Οι ιατροδικαστές που είχαν διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του συγγραφέα, διαπίστωσαν ότι το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά. Ο δολοφόνος, αφού τον χτύπησε βάναυσα στο πρόσωπο και την κοιλιακή χώρα, στη συνέχεια τον στραγγάλισε με γυμνά χέρια.
Τα τραύματα τού προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία, αλλά ο θάνατός του επήλθε από το στραγγαλισμό.