ΑΚΕΛ για καταγγελίες Παναγή:Συσκότιση στην πληροφόρηση, όχι συσκότιση της υπόθεσης

kkoutsokoumnis-ischyei-i-protodiki-apofasi-th

Το ΑΚΕΛ με νέα ανακοίνωση επανέρχεται  στη σοβαρή υπόθεση των καταγγελιών Παναγή, αφού στα ερωτήματα που έθεσε όπως αναφέρει, προς διάφορες κατευθύνσεις ουδεμία απάντηση δόθηκε.

«Οι διαρροές προς δημοσιογράφους των όποιων απαντήσεων είχαν να δώσουν αυτοί που τους αφορούσαν τα ερωτήματα, δεν αποτελεί ορθή και δόκιμη μέθοδο αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του δημόσιου διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Έστω κι αν οι ανακριτικές αρχές ενέργησαν με ακριβώς αντίθετο τρόπο σε άλλες υποθέσεις, το ΑΚΕΛ σέβεται και θεωρεί ορθή την απόφαση για συσκότιση στην πληροφόρηση γύρω από την αστυνομική έρευνα για τις καταγγελίες Παναγή.

Άλλο όμως είναι η συσκότιση πληροφόρησης και εντελώς διαφορετικό είναι η συσκότιση και το κουκούλωμα της ίδιας της υπόθεσης, θέμα για το οποίο εκφράσαμε ανησυχία, υποβάλλοντας συγκεκριμένα ερωτήματα. Ανησυχία, η οποία εντάθηκε μετά τις δηλώσεις Κουτσοκούμνη, ο οποίος έχει προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας στη βάση εσωτερικής πληροφόρησης που προφανώς είχε.

Αναμένοντας, κατά συνέπεια, απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που θέσαμε, υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε κουκούλωμα των σοβαρών καταγγελιών Παναγή, τις οποίες έμμεσα πλην σαφώς, παραδέχθηκε και ο κ. Κουτσοκούμνης στη διάσκεψη Τύπου που έδωσε» τονίζει το ΑΚΕΛ.