Εκτροχιάζεται η προεκλογική εκστρατεία:Ολοι εναντίον όλων

imagew-1.aspxΜια μόλις βδομάδα πριν τι εκλογές της Κυριακής,εκτροχιάζεται η προεκλογική εκστρατεία με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να κοντροκτυπιούνται με ανοίκειους χαρακτηρισμούς ανεβάζοντας την πόλωση στα ύψη .

Από το πρωί ξεκίνησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ  Στέφανος Στεφάνουαπάντησε πριν από λίγο ,
στον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  στον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, αναφέροντας τα εξής:

«Επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε στα αδήριτα ερωτήματα που σας θέτουν οι πολίτες για την επικίνδυνη κατάσταση του παρατεταμένου αδιεξόδου στο Κυπριακό και για την ανοχύρωτη, όπως αποδεικνύεται κυπριακή ΑΟΖ, τα ρίχνετε όλα στο ΑΚΕΛ.
Βολικό μεν, αναποτελεσματικό δε, γιατί οι πολίτες σάς έχουν πάρει χαμπάρι. Εφτά χρόνια στην εξουσία δεν αναλαμβάνεται καμία ευθύνη. Για όλα φταίνε οι άλλοι και πρωτίστως το ΑΚΕΛ.
Τιμή μας που μάς έχετε σε πρώτη… ζήτηση. Αυτό αποδεικνύει ότι το ΑΚΕΛ σταθερά στέκει εμπόδιο στις λανθασμένες πολιτικές σας.
Όσα επικοινωνιακά κόλπα και να χρησιμοποιήσουν όμως οι κυβερνώντες, δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας, εξαιτίας των κακών χειρισμών του Προέδρου, δυστυχώς έχει αποενοχοποιήσει την Τουρκία και θεωρεί συνυπεύθυνη την ελληνοκυπριακή πλευρά μαζί με την τουρκοκυπριακή για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό.
Οι κυβερνώντες αν θέλουν να αλλάξουν την θέση του διεθνούς παράγοντα θα πρέπει να απευθυνθούν σ’ αυτόν και όχι στο ΑΚΕΛ. Τολμούν;
Και κάτι τελευταίο: δεν μπορούν οι κυβερνώντες να μιλούν για ενότητα και την ίδια ώρα να θεωρούν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ότι αποτελείται από μηδενικά.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ απάντησε και στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλολέγοντας τα εξής:

«Η πολιτική του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό κατέληξε σε αδιέξοδο επειδή στην πιο κρίσιμη ώρα ο πρόεδρος υιοθέτησε τη λεγόμενη «νέα στρατηγική» του ΔΗΚΟ. Είναι αυτή η πολιτική που έχει αφήσει στο απυρόβλητο την Τουρκία και έχει φορτώσει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το παρατεταμένο αδιέξοδο.
Η λεγόμενη «νέα στρατηγική», στην οποία δυστυχώς έχει προσχωρήσει και ο πρόεδρος, μάς οδηγεί στην παγίωση της ντε φάκτο κατάστασης και πουθενά αλλού.
Συμφωνούμε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ στα όσα έχει αναφέρει για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.
Θυμίζουμε, όμως, τον κύριο Παπαδόπουλο ότι στα πλείστα όσα επέβαλαν οι κυβερνώντες με τις αντιλαϊκές τους πολιτικές, η ηγεσία του ΔΗΚΟ λειτούργησε σαν δεκανίκι. Τις στήριξε.
Υποστήριξε νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, για το φάγωμα του Συνεργατισμού, για το ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών και δημόσιου πλούτου και σε πολλά άλλα.
Στην πολιτική ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις και τις πράξεις του και όχι από τις διακηρύξεις του.»

Κι ο ΥΠΟΙΚ στο χορό των δηλώσεων

Στον χορό των προεκλογικών δηλώσεων μπήκε  και ο υπο πααίτηση ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης λέγοντας οτι «το  Εθνικό μας θέμα δεν προσφέρεται ούτε για ακρότητες, ούτε για δημαγωγίες ούτε για λαϊκισμούς, αλλά για κάθε τι που καθιστά την πατρίδα μας πιο ισχυρή και αξιόπιστη».

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο ετήσιο παγκύπριο μνημόσυνο των αρχηγών και ηρωομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, που τελέστηκε το πρωί στην περιοχή Πελενδρίου – Αμιάντου όπου βρίσκεται το Μνημείο των ηρώων, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε στιγμές σαν και αυτές που τελούμε τα μνημόσυνα των ηρώων «ας επανέρχεται στη μνήμη μας όλη εκείνη η στρατιά των θυσιασμένων στους αγώνες για την ελευθερία της Κύπρου. Είναι τότε που η λέξη αγώνας είχε πραγματικό νόημα και περιεχόμενο. Υπέρτατο καθήκον όλων είναι να διαφυλάξουμε την αλήθεια της ιστορίας μας, αυτή που χαράζει αλάνθαστα τη φυσιογνωμία μας και την ταυτότητα μας μέσα στο σύγχρονο κόσμο. Το χρέος μας όμως δεν το ξεπληρώνουμε επαναλαμβάνοντας κάθε χρόνο πομπώδεις πανηγυρισμούς. Πρέπει ακριβώς να καταλάβουμε ότι η τιμή προς τους ήρωες, η μόνη αναγνώριση της θυσίας τους είναι όχι μόνο η μνήμη μας αλλά κυρίως η πράξη μας».

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώνταςσ τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ.είπε   ότι η κυβέρνηση δεν αποδίδει ευθύνες στο ΑΚΕΛ για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, αντίθετα αυτή είναι η προσέγγιση του ΑΚΕΛ που επιρρίπτει την ευθύνη στους χειρισμούς του Προέδρου, υποσκάπτοντας τις κοινές προσπάθειες για απόκρουση της τουρκικής επίθεσης.

«Σχετικά με σημερινή τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανείς άλλος από την Κυβέρνηση θα διανοείτο να αποδώσει ευθύνες στο ΑΚΕΛ για την επιθετική συμπεριφορά και για όσα εναντίον της Κύπρου κάνει η Τουρκία», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

Τουναντίον, σημειώνει, «αυτή είναι δυστυχώς η προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος δεν διστάζει να αποδώσει τις παράνομες επιθετικές ενέργειες και τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε ‘χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη’».

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και προσθέτει πως «εδώ είναι που φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ, διαφοροποιούμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πολιτεύεται με έναν τρόπο που τελικά υποσκάπτει τις κοινές προσπάθειες να αποκρούσουμε την τουρκική επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους μας».