Εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά υπέστη το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στις Πλάτρες «Παυσίλυπον»

Εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά υπέστη ξενοδοχείο στις Πλάτρες, το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο και εκτός λειτουργίας.  imagew-3.aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η άμεση και συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε υποστατικά και σπίτια τα οποία γειτνίαζαν με το εμπλεκόμενο στην πυρκαγιά υποστατικό.

Συγκεκριμένα, η ώρα 03.14  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο πρώην ξενοδοχείο Παυσίλυπον στις Πλάτρες στην Λεμεσό, το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο και εκτός λειτουργίας.

Ανταποκρίθηκαν οκτώ συνολικά στελεχωμένα  πυροσβεστικά οχήματα ( 6 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από Σταθμούς Λεμεσού, και Σταθμούς Υπαίθρου Μονιάτη , Πελεντρίου, Αγρού και επιπρόσθετα από άλλα δύο πυροσβεστικά οχήματα από Βρετανικές Βάσεις Τροόδους και Τμήμα Δασών). Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.45.

Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η στέγη και μέρος της τοιχοποιίας

Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 15ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 16ης  Μαΐου  2019 ανταποκρίθηκε  σε 31 κλήσεις για βοήθεια,18 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.