Μήνυμα Anonymous για τον Ασάνζ:«Αφήστε τον ελεύθερο αλλιώς θα πληρώσετε»

Οι  Anonymous, καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις και κατηγορούν  όσους συμμετείχαν στη σύλληψη του ότι θεωρούνται πλέον «εχθροί του λαού».

 

1459003Μήνυμα προς την «καθεστηκυία τάξη» στέλνουν οι Anonymous για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από τις βρετανικές αρχές. «Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ ή αλλιώς θα πληρώσετε», προειδοποιούν.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες (‘whistleblowers’)», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.

Η ομάδα που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, υπενθυμίζει ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ». «Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν για κάποιο χρονικό διάστημα και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.

Όπως εκτιμούν, η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να διατηρήσουν τη μυστικότητα τους».

Περιγράφοντας το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, οι Anonymous σημειώνουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υποχρεώθηκε σε εξορία αφότου εξέθεσε εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση Μπους, με το βίντεο «παράπλευρης απώλειας» που διέρρευσε στον ιστότοπό του η Τσέλσι Μάνινγκ. Χρόνια αργότερα, όπως λένε οι Anonymous, ο Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φιλελεύθερους «αφότου η οργάνωσή του διέρρευσε ηχηρά τεκμήρια διαφθοράς της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016».

«Αφότου εξέθεσε τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ασάνζ χαρακτηρίστηκε ως ρωσικό άσετ, παρότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς», συμπληρώνουν οι Anonymous, πλέκοντας στη συνέχεια το δημοσιογραφικό εγκώμιο του δημιουργού των WikiLeaks. «Είναι ένας αληθινός δημοσιογράφος», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι ζούμε σε μια εποχή «έχει τόσο λίγους πραγματικούς δημοσιογράφους» καθώς αντί γι’ αυτούς έχουμε παρουσιαστές που μεταδίδουν «αβάσιμα» νέα που «κατασκευάστηκαν για να ‘πουλήσουν’ μια συγκεκριμένη αφήγηση».

«Πολλές ισχυρές δυνάμεις από όλο τον κόσμο εργάστηκαν για να το κάνουν αυτό δυνατό. Άνθρωποι με επιρροή που εκπροσωπούν τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Εκουαδόρ έχουν όλοι υπογράψει την πρωτοφανή αυτή επίθεση στη δημοσιογραφία. Αυτά τα συμφέροντα ενήργησαν ενάντια στους ανθρώπους χωρίς φόβο επειδή πιστεύουν ότι οι θέσεις εξουσίας τους θα τους παρέχουν προστασία από τις συνέπειες της πραγματικότητας», υπογραμμίζουν οι Anonymous.

Συμπληρώνουν ότι οι ενέργειες αυτές «φέρνουν τον ελεύθερο κόσμο πιο κοντά σε μια ευρεία επανάσταση» η οποία, όπως υποστηρίζουν, «πρέπει να είναι ειρηνική» και να εκδηλωθεί σε πολλά πεδία συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου.

«Κάθε ισχυρό άτομο που έχει υπογράψει αυτή τη διαταγή θα πρέπει να τρέμει, επειδή η δύναμη του διαδικτύου πρόκειται να εξαπολυθεί κατά πάνω τους. Σε όλους, από τη CIA, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μέχρι τους ενστόλους των συλλήψεων που έβγαλαν τον Ασάνζ έξω από την πρεσβεία, όλοι θέσατε τους εαυτούς σας ως εχθρούς του λαού και είναι η ώρα οι Anonymous να ενεργήσουν αναλόγως», τονίζουν.

Καλούν σε διαδηλώσεις στους δρόμους και ιδιαίτερα στη Βρετανία καθώς κάτι τέτοιο «θα βοηθήσει στην προστασία» του Ασάνζ, ο οποίος, όπως υπενθυμίζουν, ήταν υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο από το 2010 και ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο και ιδιαίτερα από αυτούς που μπορούν «να δουν μέσα από την προπαγάνδα που δικαιολογεί την εξωτερική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων τους».

«Δυστυχώς, η καθεστηκυία τάξη δεν αισθάνεται το ίδιο, έτσι αυτό είναι μια προειδοποίηση για το καθεστώς: Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ ή αλλιώς θα πληρώσετε! Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, έφτασε η ώρα να σηκωθούμε και να πολεμήσουμε!», καταλήγει το μήνυμα των Anonymous.