Το βιβλίο του Γκορ Βιντάλ «Ιστορία του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας», κρατούσε την ώρα της σύλληψης του ο Ασάνζ

Τον γύρο του κόσμου έκανε την Πέμπτη η στιγμή της σύλληψης του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από τις βρετανικές αρχές.2641676

Η εμφάνιση του Τζούλιαν Ασάνζ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μετά τη σύλληψή του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Ωστόσο, το βλέμμα αρκετών τράβηξε το βιβλίο που κρατούσε στο χέρι ενώ τον τραβούσαν άνδρες της αστυνομίας του Λονδίνου για να τον βάλουν στο βαν που θα τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα.

​Οι αετομάτηδες του διαδικτύου εντόπισαν αμέσως πως πρόκειται για το βιβλίο του Γκορ Βιντάλ Ιστορία του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας (History of the National Security State).

Στο βιβλίο αυτό ο Βιντάλ μιλά για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία μαζικών «συγκροτημάτων» στρατιωτικής-βιομηχανικής ασφάλειας και στην πολιτική κουλτούρα της «αυτοκρατορικής προεδρίας».

Ένας από τους πιο αγαπητούς διανοούμενους της Αμερικής, που προκαλούσε πάντα συζητήσεις με τα γραπτά του, ο Βιντάλ πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, επικρίνοντας τις πολιτιστικές, πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές υπερβολές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και καταγράφοντας αυτό που αντιλαμβανόταν ως την αδυσώπητη και αμετάκλητη παρακμή.