Επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη στη Γεωργία στις 16-18 Απριλίου

Ακολουθεί και επίσκεψη του Προέδρου στην Κίνα 

 

Επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία θα πραγματοποιήσει στις 16-18 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτήρισε την επίσκεψη ιστορικής σημασίας αφού “είναι η πρώτη επίσκεψη Κυπρίου Προέδρου στη Γεωργία”.imagew-4.aspx

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως “κατά την επίσκεψη του Προέδρου στη Γεωργία θα ανασκοπηθούν και θα ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις και προς τούτο υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης”, σημειώνοντας πως η Κύπρος ενδιαφέρεται και μπορεί να ενισχύσει τη σχέση της Γεωργίας με την ΕΕ.

Επεσήμανε ακόμη πως “αποσκοπούμε στην ενίσχυση και την αναβάθμιση των ήδη πολύ φιλικών σχέσεων που διατηρούμε με μια χώρα η οποία έχει πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση στην περιοχή του Καυκάσου και βρίσκεται ήδη σε σχέση σύνδεσης με την ΕΕ με ζώνη ελευθερίας συναλλαγών”.

Σημείωσε πως “αυτό, βεβαίως, σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων, των επενδύσεων, των εμπορικών και άλλων συναλλαγών”.

Πρόσθεσε πως “η Γεωργία είναι, εξάλλου, μια χώρα με την οποία μας ενώνει το ομόδοξο, αλλά και ιστορικές καταβολές, αφού είναι γνωστή η έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου από την αρχαιότητα”.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως θα ακολουθήσει την Αγία Εβδομάδα μια πολύ σημαντική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κίνα.