Είναι η βαρβαρότητα…

 

 

«Είναι η βαρβαρότητα τη βλέπω να ΄ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες  συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.

Δεν θα πρόκειται για τους φoύρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιωνεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του.Για την ατίμωση του.»

Οδυσσέας Ελύτης

 

????????????????????????????????????

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Προφητικός ο Ελληνας Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.O ποιητής του φωτός και του Αιγαίου , ο οποιος με τον πλούτο  της γλώσσας, τη διεισδυτική του αντίληψη για τον κόσμο, την  πολυσημία των λέξεων και τη σημασία τους, ύμνησε όσο ελάχιστοι τον άνθρωπο, τον έρωτα, τη ζωή, τις πανανθρώπινες αξίες   κρατώντας γερά τις ρίζες του Ελληνικού πολιτισμού.

Σημερα όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας, απλώνεται το μιαρό πέπλο της  βαρβαρότητας με όλες  τις σκοτεινές της μορφές. Βαρβαρότητα στον πολιτισμό στην πολιτική, στην κοινωνία στην οικονομία.Χρησιμοποιούνται σύγχρονες , «εκλεπτυσμένες» μεθοδοι που δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους. Η’ και να διανοηθεί θα απλωθούν όλα τα πλοκάμια, όλες οι μαριονέτες και  οι θλιβερές ορτινάντζες τους με τα σύγχρονα εργαλεία αποβλάκωσης για να ριχθεί στον Καιάδα της γραφικότητας όποιος είναι υποψιασμένος ή  επιμένει να στέκει όρθιος.

Παντού συστήματα παρακολούθησης. Ο «Μεγάλος Αδελφός» θέλει να είναι παντού , θέλει να ελέγχει χωρίς να ελέγχεται.Ξέρουν με ποιούς μιλάς, με ποιούς συντρώγεις, τα «θέλω» σου, να γίνουν «θέλω» τους.

Ες γην Εναλίαν Κύπρον, όπου μας έταξαν οι «θεοί» και οι μοίρες να παίρνουμε ανάσες ζωής !

Η Κύπρος -που την κούρσεψαν αιμοσταγείς κουρσάροι  – κινδυνεύει να έχει ένα λαό χωρίς μνήμη. Είναι να απορείς πως γέμισε  ασφυκτικά ο τόπος  με τόσους πολλούς βαρβάρους και τόσους πολλούς συνοδοιπόρους. Με τόσες αυθεντίες στο ψέμμα , στο δόλο, στην απάτη, στο κάρφωμα, στον εξευτελισμό .Με τόσους πολλούς να φορούν την μάσκα  του έντιμου, του ευυπόληπτου και του  υπεράνω κάθε υποψίας πολιτικού, τραπεζίτη, δικηγόρου, δικαστή, δημοσιογράφου και εκτελούντων χρέη κρακτών για να σβήνουν με τη γομολάστιχα της παραπληροφόρησης, τ’ αχνάρια των βαρβάρων .

Δεν υπάρχουν οικονομικά σκάνδαλα αλλά υπευθυνότητα μας λεν.Δεν υπάρχει, μας λένε πρόβλημα εισβολής και κατοχής στην Κύπρο ούτε και εγκλήματα πολέμου. Μόνο κάποιοι ξεροκέφαλοι που αρνούνται να καταπιούν τον πολτόν του «γλωσσαρίου» τους. Τώρα είναι η ώρα για ποδοσφαιρικά μάτς με ένα τσούρμο όλων σχεδόν των πολιτικο-κομματικών αποχρώσεων να διαλαλούν την ειρήνη που αποκοιμήθηκε και αυτή στις αγκάλες του τούρκου εισβολέα.Ο αγκρισμένος Ακιντζί θέλει ισότητα, τη νεκρή ζώη ως προέκταση των κατοχικών δυνάμεων και με ότι θυμάται χαίρεται.Οσπου να τον καθαιρέσουν κι’αυτόν με πιο έμπιστους και πιο υποταγμένους στο σουλτανάτο του Ερντογάν.

Παραπλανούν τον κόσμο ότι πακτωλός θα είναι τα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες αλλά του κρύβουν τις περισσότερες αλήθειες για το πότε, εαν και εφόσον θα ξεκινήσει το μέτρημα μετά το 2025. Και βλέπουμε.

Εγινε και η πολυζητημένη τριμερής σύνοδος κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και αίφνης όλοι πέταξαν και το τελευταίο ρούχο υποψίας πανηγυρίζοντας μέσα στη μέθη της αμνησίας  πως ήταν εκεί και ο Μάικλ Πομπέο.Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ που κατα τον πρόεδρο μας γνωρίζει σε βάθος το Κυπριακό.

Μα πως να μην το γνωρίζει πρόεδρε; Αυτοί  «παπάδες» και αυτοί  «τατάδες».Οι γνωστοί μακελλάρηδες  της Κύπρου Δευτερογιούνη μήνα εν έτει 1974.

Και τώρα οι «βάρβαροι» χωρίς καν πολιτικές ασάφειες χωρίς καν προσχήματα έχουν διεισδύσει παντού.Σαν τις κατσαρίδες  που δεν τις πιάνει το εντομοαπωθητικό.

Γυμνοί και παροπλισμένοι

Οι πολίτες  σήμερα είναι γυμνοί, παροπλισμένοι γιατί αφέθηκαν να αφοπλισθούν .Ψάχνουν  να βρουν αποκούμπι και διαπιστώνουν πως το ένα κόμμα  ειναι χειρότερο  από το  άλλο.Το ένα κάστρο είναι πιο πορθημένο από το άλλο.

Διερωτώμαστε ακόμα γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν με όλο τον σάπιο σανό που τους δινουν για κατανάλωση. Συνθήματα και διακηρύξεις κρεμμασμένα πάνω στα κάγκελα της παράνοιας και του παράλογου.

Αίφνης έγιναν όλοι φιλοΑμερικανάκια και υμνούν την Αστερόεσσα ως τη δύναμη που θα μας λυτρώσει από ξένους δυνάστες. Ασχετο αν η ίδια είναι ο πιο βάρβαρος και αδίστακτος ξένος δυνάστης. Και η Κύπρος γνώρισε στο πετσί της την καυτή σφραγίδα του.

Απο ποιούς θα μας προστατευσουν ;

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και αρκούντως ανησυχητικό το μήνυμα που έστειλε προς (πάσαν;) κατεύθυνση η κοινή δήλωση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ – ΗΠΑ, μετά την 6η τριμερή Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ιερουσαλήμ. Όπως σημειώνεται, οι «Κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να διαβεβαιώσουν την κοινή τους δέσμευση να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου…

»..Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, να στηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια, και να αμυνθούν ενάντια σε εξωτερικές κακές επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.»

Απαντες οι πολιτικοί μας ηγέτες πανηγυρίζουν.Ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία ενάντια σε ποιούς θα αμυνθούν, οι τρεις με τον Πομπέο.

Λάθος κατάλαβαν.Δεν ειναι την Τουρκία που εννοούν οι ΗΠΑ ως τις «εξωτερικές κακές επιρροές …» αλλά τη Ρωσια, το Ιράν και οσους τα βάζουν κατά των ΗΠΑ και του τοποτηρητή τους στην περιοχή Ισραήλ.

Ο Πομπέο άλλωστε δεν μασά τα λόγια του. Είναι γεράκι που θέλει να πιάνει «πουλιά στον άερα».Αλλωστε το είπε πριν λίγο καιρό στο δρόμο προς την Τουρκία πως είναι κατά της  Ρωσίας που θέλουν να στραφούν.

Τα χαστούκια που είσπραξαν από τη Μόσχα  στη Συρία δεν τους προσγείωσαν.Και θέλουν συνέταιρους στην «τρέλλα»  και την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για υπέροχη στιγμή και ευχαρίστησε τον Βενιαμίν Νετανιάχου για την ιστορική σύνοδο στην Ιερουσαλήμ.Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Μάικ Πομπέο, η οποία όπως είπε «δίνει προστιθέμενη αξία στη Σύνοδο».

 

«Είμαστε ευτυχείς που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo, μας ενώνει σήμερα. Η παρουσία του είναι μια απτή απόδειξη ότι οι τρεις χώρες μας αποτελούν αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας, και μια σταθερή  σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ενα είναι σίγουρο πως Κύπρος και Ελλάδα όπως είναι παροπλισμένες και υποταγμένες θα μετατραπούν σε αβύθιστα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να τους επιτρέπουν να στρέφουν τα πυρά τους εναντίον παραδοσιακών φιλικών χωρών όπως είναι η Ρωσία.

Και μια παρένθεση για να μην ξεχνούμε ποιούς μας συστήνουν για εταίρους μας.Αλλα και μια υπενθύμιση  να μετροφυλλούμε πού και πού την πρόσφατη ιστορία για τους δολιοφθορείς του πλανήτη.

 

«Ενας δολιοφθορέας  εξομολογείται»

Τη σκοτεινή πλευρά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, αποκαλύπτει με το βιβλίο του «Ομολογίες ενός οικονομικού δολιοφθορέα» (Confessions of an Economic Hit Man), ο Τζον Πέρκινς, ο οποίος πήρε μέρος σε πολλές «αποστολές», ως μέλος του σώματος των «οικονομικών δολιοφθορέων» που συγκροτήθηκε τη δεκαετία του ’50 από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο Τζον Πέρκινς εξηγεί πώς άρχισε η προσωπική του «περιπέτεια»: «Στρατολογήθηκα, τέλη της δεκαετίας του ’60, ενώ ήμουν ακόμη φοιτητής σε σχολή στελεχών επιχειρήσεων, από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, μια από τις μεγαλύτερες και πιο σκοτεινές αμερικανικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συμμετοχής μου, εργάστηκα ως στέλεχος ιδιωτικών εταιριών».

Μιλώντας για το ρόλο των «οικονομικών δολιοφθορέων», ο Πέρκινς αναφέρει: «Βασικά, εκπαιδευτήκαμε για να βοηθήσουμε με τη δράση μας στην οικοδόμηση της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Αυτή η αυτοκρατορία, αντίθετα από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία του κόσμου, χτίστηκε πρωτίστως μέσω της οικονομικής χειραγώγησης, της απάτης, της παραπληροφόρησης, της εξαγοράς. Μέσω των “οικονομικών δολιοφθορέων”, ένας εκ των οποίων ήμουν κι εγώ».

Για να γίνει κατανοητό το πώς δρούσαν οι «οικονομικοί δολιοφθορείς», ο Πέρκινς αναφέρει ορισμένα παραδείγματα: «Η επιχείρηση στην οποία εργάστηκα αρχικά ονομαζόταν “Chas. T. Main” στη Βοστόνη. Σύντομα, έγινα προϊστάμενος στο τμήμα των οικονομολόγων, το οποίο αριθμούσε 50 εργαζόμενους. Η πραγματική μου εργασία ήταν να διαπραγματεύομαι τεράστια δάνεια σε ξένες χώρες, πολύ μεγαλύτερα απ’ αυτά που θα μπορούσαν να ξεπληρώσουν. Ενας απ’ τους όρους των δανείων ήταν ότι η χώρα που θα έπαιρνε το δάνειο να επιστρέψει ένα ποσοστό, περίπου 90% του δανείου, σε αμερικανικές εταιρίες όπως η “Halliburton”, ή η “Bechtel”, οι οποίες θα αναλάμβαναν την κατασκευή έργων υποδομής (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, λιμάνια, εθνικές οδούς, κ.ά.) στη συγκεκριμένη χώρα. Οι εταιρίες αυτές θα συνεργάζονταν και θα ενίσχυαν μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας».

Στη συνέχεια, ο Πέρκινς εξηγεί πώς εξυφαίνεται το δίχτυ της υποτέλειας της χώρας αυτής και της καταλήστευσής της: «Μια χώρα, όπως ο Ισημερινός, δίνει πάνω από το μισό του ΑΕΠ της για την αποπληρωμή των δανείων. Είναι λογικό να αδυνατεί. Ετσι, τον βάζουμε στο χέρι. Οταν, λοιπόν, θέλουμε περισσότερο πετρέλαιο, πηγαίνουμε στον Ισημερινό και λέμε, “κοιτάξτε, δεν είστε ικανοί να ξεπληρώσετε τα χρέη σας, επομένως να δώσετε στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στο οποίο έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα”.

Ετσι χορηγούμε αυτό το μεγάλο δάνειο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η δανειοδοτούμενη χώρα βουλιάζει, οι κυβερνήτες της γίνονται υπάλληλοί μας, οι εργαζόμενοι γίνονται σκλάβοι των επιχειρήσεών μας. Να πώς χτίζεται η αμερικανική αυτοκρατορία»

 

Σήμερα και στον οικονομικό πόλεμο τα ίδια και χειρότερα εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

Και εμείς τώρα ως «εταίροι» τι κάνουμε ; Ως   σύγχρονοι αγγελιοφόροι θα απαντήσουμε  στην Ελένη που δεν πήγε στην Τρωάδα αλλά ήταν μόνο το είδωλο της:

«Ωστε για μια νεφέλη τραβήξαμε του κάκου τόσα βάσανα»;