Το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε σε γιατρό πρόστιμο και αναστολή άσκησης επαγγέλματος για 3 μήνες


Αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και συνολικό ποσό των €12.100, το οποίο περιλαμβάνει πρόστιμο και τα έξοδα της πειθαρχικής διαδικασίας, επέβαλε σε γιατρό τον οποίο έκρινε ως ένοχο για την διάπραξη του πειθαρχικού παραπτώματος της επίδειξης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών.Unknown-2

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο μετά από «μακρά ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο γιατρό για τη διάπραξη του πειθαρχικού παραπτώματος της επίδειξης, στα πλαίσια της ιδιότητας του ως γιατρού, διαγωγής ασυμβίβαστης προς το ιατρικό επάγγελμα».

Ο γιατρός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες.

«Η πρώτη κατηγορία αφορούσε τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σε ασθενείς, με την χρήση συμπληρώματος ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σε δόση διπλάσια της ανώτατης επιτρεπόμενης δόσης, χωρίς προηγουμένως να είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι υπόλοιπες τρεις κατηγορίες αφορούσαν δημοσιεύματα του σε εφημερίδα και περιοδικό, στα οποία προέβαλε τα αποτελέσματα της «έρευνας» του κατά τρόπο που ξέφευγε της απλής ενημέρωσης για ιατρικά θέματα και επεκτεινόταν σε προβολή και έπαινο της επαγγελματικής δεξιότητας, των γνώσεων, υπηρεσιών και προσόντων του».

Για την 1η κατηγορία, αναφέρεται, το Συμβούλιο του επέβαλε την ποινή αναστολής της ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος για τρεις μήνες. Για τις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες, προστίθεται, του επέβαλε την ποινή χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων ευρώ για κάθε μια των κατηγοριών.

Ο γιατρός καλείται επίσης να πληρώσει τα έξοδα της πειθαρχικής διαδικασίας ύψους 6.100 ευρώ.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ηλίας Παπαδόπουλος και τα μέλη του Βάϊος Παρτασίδης, Ιωσήφ Κάσιος, Χαρίλαος Κυμίσης και Χρίστος Ροδούλης.