Δεν έχει εκφραστεί με τρόπο που να προσβάλει τους οργανωμένους γονείς, λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ σε καμία επίσημη ανακοίνωση ή δημοσιογραφική διάσκεψη δεν έχει εκφραστεί με τρόπο, που να προσβάλει τους οργανωμένους γονείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους.imagew

«Ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σε καμία τοποθέτησή μου ή δήλωση μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ύβρις ή ανήκουσες επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε και ασφαλώς των οργανωμένων γονέων. Η ένταση των τελευταίων ημερών έχει προφανώς κάνει κάποιους να εκφραστούν με ένα τρόπο που πολλές φορές ξεφεύγει. Η ΟΕΛΜΕΚ δεν επικροτεί ασφαλώς, ούτε υιοθετεί χαρακτηρισμούς ή ύβρεις, αυτό είναι δεδομένο, όμως είναι λυπηρό, γιατί οι οργανωμένοι γονείς δεν έκαναν καμιά κουβέντα για το πώς καταλήξαμε ως εδώ, παρά μόνο καλούν την ΟΕΛΜΕΚ, γενικότερα τους εκπαιδευτικούς, να προσέλθουν στον διάλογο τον οποίο εμείς οι ίδιοι ζητούμε εδώ και καιρό, όπως πολύ καλά γνωρίζουν και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αναλάβαμε πρωτοβουλίες, καλώντας τον ίδιο τον Υπουργό, την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ για συζήτηση και βεβαίως, δεν εκτιμούν τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες και τη διάθεση που επιδεικνύουμε όλο αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Νικηφόρου κάνει στην ουσία αυτό που κατηγορεί μέλη του Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ.

«Δηλαδή, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και λέει ότι αποκαλεί τους οργανωμένους γονείς παραδουλεύτρες του Υπουργείου, την ίδια στιγμή λέει ότι εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ υποχείριο κανενός και λέει ότι κάποιοι βολεμένοι που εργάζονται ως παραδουλεύτρες κομματικών μηχανισμών δεν δικαιούνται να απαξιώνουν το έργο των οργανωμένων γονιών».

Δηλαδή, προσθέτει, «αυτό που κατηγορεί το κάνει ο ίδιος. Εμείς δεν κατηγορήσαμε ποτέ, αν και ξέρουμε τις ανεπάρκειες γενικότερα μεγάλης μερίδας των γονέων στα σχολεία, ποτέ δεν μιλήσαμε για αδιάφορους γονείς, για βαθμοθήρες γονείς, για αυταρχικούς γονείς, για γονείς επιθετικούς εναντίον εκπαιδευτικών, για γονείς που έρχονται στα σχολεία και απειλούν τους εκπαιδευτικούς. Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ γι’ αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύουμε ότι ειδικά αυτή την στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, δεν βοηθούν καθόλου να αντιμετωπίσουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στις μεταθέσεις, ο κ. Σωκράτους είπε ότι θεωρούν ότι έχει δημιουργήσει ένα δεύτερο τετελεσμένο.

«Δηλαδή, το πρώτο ήταν η απόφαση του Υπουργικού και το δεύτερο, είναι ακριβώς, ένα δεύτερο τετελεσμένο, καθώς η απόφαση του Υπουργικού, μεταφράστηκε πλέον με απτό τρόπο στις μεταθέσεις», κατέληξε.