Mαχητική διαμαρτυρία Κ.Κ.Ε Κύπρου έξω από τις Βρετανικές βάσεις

*Ο Ελληνικός και ο Κυπριακός λαός θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία, που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ και 7 χρόνια. Οι λαοί μας θυμούνται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα.

 

Μήνυμα ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Συρία, στην παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και στο ΝΑΤΟ, έστειλαν σήμερα οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κύπρο, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.imagew-1.aspx

Κρατώντας πλακάτ, σημαίες του ΚΚΕ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν μπροστά από την είσοδο των Βάσεων Ακρωτηρίου, από όπου βρετανικά μαχητικά Tornado  συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς στόχων στη Συρία.

Σε μήνυμα, που διαβάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ στην Κύπρο, αναφέρεται πως «είναι ψέμα ότι η Κύπρος είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση» και ότι «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, για μια ακόμα φορά συμμετέχει και μάλιστα ενεργά, κάνοντας διευκολύνσεις, έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, λόγω μιας συγκεκριμένης βάσης».

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο αναφέρουν πως η κυπριακή Κυβέρνηση «έχει μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκει τη χώρα και τον κυπριακό λαό ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό των μονοπωλίων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τους τον πλούτο της περιοχής μας και στηρίζει χωρίς καμία ντροπή τις επιλογές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών».IMG_20180415_125447

Σημειώνεται ακόμη πως «τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να κλείσουν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, που είναι ορμητήρια θανάτου και να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι «οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι απρόβλεπτες, τόσο για τους λαούς, τόσο της περιοχής όσο και όλου του κόσμου» και πως «θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες-κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Μιλώντας στην εκδήλωση διαμαρτυριας ο Γραμματέας των Κ.Ο ΚΚΕ Κύπρου Ακης Πούλος ανέφερε:

«Σήμερα από δω, από την Βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη.

Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του.

Ο Ελληνικός και ο Κυπριακός λαός θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία, που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ και 7 χρόνια. Οι λαοί μας θυμούνται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα. Την μια τους έπιανε ο πόνος για τα «δικαιώματα των μειονοτήτων». Την άλλη ανακάλυπταν «όπλα μαζικής καταστροφής». Αργότερα σήκωναν τη σημαία της δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Και μετά… αφού πρώτα είχαν ισοπεδωθεί χώρες, αφού πρώτα είχαν δολοφονηθεί και ξεριζωθεί λαοί, αφού είχαν ξαναχαραχτεί τα σύνορα με το αίμα αυτών των λαών, αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός. Ότι τίποτε από αυτά δεν ίσχυε.

Πουλάνε, λοιπόν, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όλοι εκείνοι που καλούν το λαό μας και τους άλλους λαούς να αποδεχθούν, να στηρίξουν ή έστω να δείξουν ανοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ίδιο κάνουν και όσοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο υιοθετούν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, αναπαράγουν τα ψέματά τους. Θέλουν να εκβιάσουν τη στήριξη των λαών μας στη συμμετοχή των χωρών μας.

Οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι απρόβλεπτες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες, -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί-, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο για το κεφάλαιο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει με διαφορετικό τρόπο -δηλαδή με εμπορικούς “πολέμους” και αντιλαϊκά μέτρα- τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Σήμερα από δω, από το Ακρωτήρι στέλνουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Είναι ψέμα ότι η Κύπρος είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση! Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συμμετέχει και μάλιστα ενεργά κάνοντας διευκολύνσεις, έχοντας για μια ακόμα φορά αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών λόγω της συγκεκριμένης Βάσης. Έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί εμπλέκει τη χώρα, τον Κυπριακό λαό, ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό των μονοπωλίων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της περιοχής μας. Στηρίζει χωρίς καμία ντροπή τις επιλογές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, όπως δήλωσε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γι αυτό κι εμείς σήμερα από εδώ απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους άνεργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να ξέρετε πως θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας κύριοι της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Τα ψέματα σας και ο δήθεν καθησυχασμός σας, δεν πιάνουν στους εργάτες, όσο κι αν προσπαθείτε να μας πείσετε πως είναι μονόδρομος η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, η ένταξη στο σύμφωνο για την Ειρήνη, ο προθάλαμος δηλαδή του ΝΑΤΟ.

Συντονίζουμε τη δράση μας με Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, από όλο τον κόσμο. Η προχθεσινή κοινή ανακοίνωση των 33 Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, όπως και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας αυτές τις ημέρες, αλλά και σήμερα εδώ στην Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι είναι ένα καλό βήμα παραπέρα οργάνωσης της πάλης, του συντονισμού, της αλληλεγγύης των λαών.

Με την αλληλεγγύη και την κοινή μας πάλη μπορούμε να ορθώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουμε στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχεια, κρίσεις και πολέμους. Σε αυτόν το δρόμο κανένας λαός δεν θα είναι «μόνος του», όπως συμβαίνει σήμερα, είτε με τον πόλεμο ή με τη δήθεν «ειρήνη» με το «πιστόλι στον κρόταφο». Αντίθετα, θα αναπτυχθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη, θα πάψουν οι αμφισβητήσεις συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Συνεχίζουμε δυναμικά! Προχωράμε μπροστά! Δίνουμε αύριο ραντεβού στις 6 το απόγευμα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Λευκωσία, στην συγκέντρωση του Συμβουλίου Ειρήνης , δηλώνοντας για μια ακόμα φορά την συμπαράσταση μας στο Συριακό λαό. Δίνουμε υπόσχεση πως δεν θα χαθεί μέρα που δεν θα μας βρίσκουν μπροστά τους οι ιμπεριαλιστές και οι υπηρέτες συνοδοιπόροι τους, Κυβερνήσεις και κόμματα.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών !!

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε ειρηνικά υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.