Η Αλληλεγγύη επικρίνει δηλώσεις Κασουλίδη για τις Βρετανικές Βάσεις

«Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Βρετανικές βάσεις δεν είναι «προσκοπικός κατασκηνωτικός χώρος», γι’ αυτό εμείς οι αδαείς πρέπει να αναμένουμε Unknown-1τη χρήση τους για στρατιωτικούς επιθετικούς σκοπούς, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου και σε αντίθεση με τις πρόνοιες που ρυθμίζουν το καθεστώς των εν λόγω βάσεων. Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο γιατί οι βάσεις εδραιώνουν την παρουσία τους στο νησί, και εμείς οι ιθαγενείς διακινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε ένα τεράστιο «κατασκηνωτικό» χώρο, αν συνεχίσουμε με αυτά τα μυαλά.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και σημειώνει ότι «δύο παραβάσεις του διεθνούς δικαίου δεν μετατρέπονται σε μια νόμιμη. Αυτός είναι κανόνας ζωής αναλλοίωτος. Και αυτονόητος. Είναι ο συριακός λαός τώρα και άλλοι λαοί αργότερα που πληρώνουν το τίμημα τέτοιων υπερφίαλων προσεγγίσεων και ας μη βαυκαλιζόμαστε με την αιτίαση ότι μόνο ένα μέρος του εναέριου χώρου μας έχει χρησιμοποιηθεί στις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις».

«Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί σε αρχές, για αυτές αγωνιζόμαστε, για την απομάκρυνση των βάσεων και την ανάκτηση της κυριαρχίας επί όλων των εδαφών της ΚΔ, έστω και αν ενοχλούνται όσοι θέλουν να ενοχλούνται» σημειώνει καταληκτικά στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.